Lifestyle

ANM a emis trei Coduri galbene de ceață. Prognoza meteo pentru 4 noiembrie 2020

ANM a emis trei Coduri galbene de ceață. Prognoza meteo pentru 4 noiembrie 2020

Meteorologii anunță temperaturi ridicate la începutul acestei luni, valorile fiind mai ridicate față de normalul obișnuit pentru această perioadă a anului.

În cursul nopții dintre marți spre miercuri, sunt emise trei coduri galbene de ceață, valabile pentru mai multe regiuni din țară.

Vremea se menţine rece în următoarele zile şi sunt posibile şi ploi. La munte, la altitudini mari va ninge. Noaptea şi dimineaţa, în zonele joase se va forma ceaţa.

În județul Cluj, în regiunile joase, avertizarea de Cod Galben este valabilă până în data de 4 noiembrie ora 2.00.

În județele Mureș și Sibiu, în regiunile joase se vor semnala condiții de ceață până la data de 4 noiembrie ora 5.00.

În județul Sălaj, în zonele joase, avertizarea este valabilă până în data de 4 ora 2.00.

Pentru toate cele trei avertizări de tip cod galben, meteorologii anunță că ceaţă care va determina scăderea vizibilităţii local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Prognoza meteo în principalele zone din țară

Meteorologii ANM anunță valori ridicate pentru acest început de lună, cu maxime cuprinse între 11 și 18 grade Celsius. Minimele se vor situa între -1 și 11 grade. În cursul zilei, în regiunile estice și la munte se vor semnala ploi izolate.

În cursul nopții, în jumătatea de nord a teritoriului se vor semnala averse sub formă de ploaie. În zonele joase vor fi condiții de ceață, sau înorări temporar accentuate și posibil burniță. Vântul va sufla puternic pe crestele montane, dar și pe litoral.

Cerul va fi temporar noros pe tot parcursul zilei, chiar dacă valorile din termometre vor fi ridicate față de normalul perioadei.

În Moldova și în Muntenia se vor semnala maxime de 15 grade Celsius, în timp ce în Transilvania și Maramureș mercurul din termometre va urca până la 17 grade.

În Crișana și în Banat maximele termice anunțate astăzi de meteorologi vor fi de 18 grade Celsius, în timp ce în Dobrogea valorile vor fi încadrate în intervalul 15 – 16 grade.

Cele mai scăzute valori maxime sunt anunțate în Oltenia, unde mercurul din termometre nu va depăși 14 grade Celsius.

 Prognoza meteo pentru București

Vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, dar dimineața și noaptea se mențin condiții pentru nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele specifice perioadei, cu o maximă de 14…15 grade și minimă de 3…5 grade.

Prognoza meteo la munte

La multe meteorologii anunță scăderii semnificative de temperatură, valorile înregistrate izolat coborând sub 0 grade. Vântul va sufla puternic pe creste, local și în depresiuni.