Social

ANOFM oferă beneficii angajatorilor! Care sunt condițiile

INS Locuri de munca, sursa foto anas.md ANFOM
sursa foto: arhiva companiei

Conform legislației actuale, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) oferă stimulente financiare angajatorilor care angajează elevi și studenți pe durata vacanței.

Angajatorii pot primi lunar stimulente echivalente cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR). În 2024, valoarea ISR este de 660 lei, astfel stimulentul lunar este de 330 lei.

Stimulentele se acordă pentru maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic. Banii sunt oferiți pentru fiecare elev sau student angajat cu contract individual de muncă. Diferența până la valoarea salariului angajatului este acoperită de angajator din fonduri proprii.

Există condiții pentru a beneficia de stimulent. Contractele individuale de muncă trebuie să fie pe durată determinată, egală sau mai mică decât vacanța. Se pot încheia și contracte de muncă temporară, cu termen egal sau mai mic decât vacanța. Pentru tinerii sub 18 ani, un contract de 6 ore/zi și 30 ore/săptămână este considerat cu normă întreagă.

Pentru a primi stimulentul, angajatorii trebuie să încheie o convenție cu ANOFM. Convenția trebuie încheiată în termen de 30 de zile de la angajarea elevilor sau studenților, conform avocatnet.