Lifestyle

ANPC avertizează! Riscurile promoțiilor de Black Friday

ANPC, sursa foto PSnews
sursa foto arhiva personala

Cu apropierea evenimentului Black Friday și cu pregătirile intense în desfășurare din partea unor mari retaileri din România, ANPC vine cu o importantă recomandare pentru cumpărători. ANPC îndeamnă cu insistență consumatorii români să fie vigilenți în privința ofertelor false.

Pe perioada Black Friday, în diverse magazine, produsele vor fi reduse semnificativ, uneori chiar la jumătate din prețul inițial. Aceste reduceri se vor aplica pe o perioadă extinsă de trei săptămâni. Cu toate acestea, ANPC avertizează asupra necesității ca românii să fie foarte atenți la  produsele pe care le achiziționează. Este esențial să verifice autenticitatea și corectitudinea reducerilor. Asta pentru a evita potențiale capcane și dezamăgiri în timpul cumpărăturilor de Black Friday.

„Recomandăm consumatorilor să citească recenziile privind produsele oferite online, care pot da indicii despre calitatea acestora sau despre seriozitatea comerciantului. Acesta este obligat să ofere acces consumatorilor la toate recenziile privind produsele şi sa garanteze faptul că recenziile publicate provin de la consumatorii care au utilizat sau au achiziționat efectiv produsul.

În cazul plăților făcute cu cardul, nu transmiteți niciodată codul PIN al cardului din 4 cifre şi parole bancare”, a spus Paul Anghel, directorul general ANPC, potrivit antena3.ro.