Info Actual > Economic > Anunț critic de la BNR! Vești proaste pentru toți românii cu credite în lei
Economic

Anunț critic de la BNR! Vești proaste pentru toți românii cu credite în lei

Anunț critic de la BNR! Vești proaste pentru toți românii cu credite în lei

Anunț critic de la BNR! Vești proaste pentru toți românii cu credite în lei. BNR vine cu vești proaste pentru toți românii cu credite în lei. Indicele ROBOR a atins cel mai ridicat nivel din acest an.

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, cele acordate înainte de mai 2019, a crescut astăzi, 07 octombrie 2021, la 2,10%.

ROBOR la 3 luni a fost 2,07, iar marți 1,81%

În urmă cu două săptămâni, în data de 23 septembrie, valoarea ROBOR la 3 luni era de 1,57%. Minimul anului a fost atins pe 7 iunie, când indicele a avut valoarea 1,49%.

Vești proaste pentru toți românii cu credite în lei

ROBOR la 3 luni reprezintă dobânda la care băncile îşi acordă împrumuturi cu o maturitate la trei luni. Totodată, este indicatorul monetar în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele de consum şi ipotecare acordate în lei înainte de luna mai 2019. Din primăvara anului 2019, pentru creditele noi în lei a fost introdus indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor – IRCC, care a înlocuit ROBOR, potrivit Digi 24.