Social

Anunț de ultimă oră despre subvențiile la plata energiei termice. Nicușor Dan: „Sper să existe înțelepciune”

Nicusor-Dan

Anunț de ultimă oră despre subvențiile la plata energiei termice.  „Sper să existe înțelepciune în Parlament astfel încât autoritățile locale care sunt în dificultate, și vorbesc aici de toate autoritățile locale care au sisteme centralizate de încălzire, să poată să fie ajutate să treacă această iarnă.

Nicușor Dan nu a solicitat bani de la Guvern pentru acest an

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit în această dimineață la Palatul Victoria cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Subvențiile care vor fi acordate pentru plata energiei termice a fost principalul subiect de discuție. Edilul capitalei a precizat că nu a solicitat bani de la Guvern pentru acest an, însă va fi nevoie de un ajutor financiar în anul 2022. Nicușor Dan s-a declarat optimist că va primi acest ajutor din partea statului.

Bugetul pe anul 2022 este atributul Parlamentului

„Legat de chestiunea cine acordă bani, aici este o decizie, după cum ştiţi, bugetul pe anul 2022 este atributul Parlamentului. Şi eu sper să existe înțelepciune în Parlament astfel încât autoritățile locale care sunt în dificultate, și vorbesc aici de toate autoritățile locale care au sisteme centralizate de încălzire, să poată să fie ajutate să treacă această iarnă. Eu sunt foarte optimist că o să primim un ajutor din partea statului, așa cum sunt foarte optimist că o să primească toate orașele care au sisteme centralizate de încălzire”, a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit primarului Capitalei, la discuția cu prim-ministrul s-au mai abordat intenția Primăriei de a cumpăra Elcen, producătorul de energie termică al Capitalei, bugetul Capitalei sau situația construcțiilor haotice din București, potrivit RRA.