Social

Anunț despre certificatul verde. Va fi obligatoriu la locul de muncă! Nelu Tătaru: „Trebuie să evaluăm”

Anunț despre certificatul verde. Va fi obligatoriu la locul de muncă! Nelu Tătaru: „Trebuie să evaluăm”

Anunț despre certificatul verde. Va fi obligatoriu la locul de muncă! Medicul Nelu Tătaru spune când s-ar putea implementa certificatului verde COVID la locul de muncă.

Proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde COVID la locul de muncă ar putea intra pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor miercurea viitoare, estimează doctorul Nelu Tătaru, deputat PNL şi preşedinte al Comisiei de Sănătate din Cameră.

Anunț despre certificatul verde. Nelu Tătaru: „Este foarte important un certificat verde

Pentru moment, liberalii şi social-democraţii au păreri diferite în ce priveşte decontarea testării pentru coronavirus.

Doctorul Tătaru susţinea că persoanele care refuză vaccinarea trebuie să plătească din banii proprii testele pentru a avea acces la locul de muncă şi atrage atenţia că tergiversarea aplicării certificatului pentru salariaţi va încetini şi mai mult rata de vaccinare.

„Formula de compromis este cea în care aceste teste să fie plătite de fiecare cetățean în parte care refuză să se vaccineze. Este foarte important un certificat verde, dar nu oricum. Noi trebuie să evaluăm tot ce înseamnă impact bugetar, dacă acești bani ar merge pe vacccinuri sau ar merge pe alt sector, decât să plătim acele teste pentru cineva care ar putea să se vaccineze. Cei care nu se pot vaccina, au contraindicație la vaccinare, se vor testa gratuit”, spune Nelu Tătaru.

Reprezentanţii PSD susţin însă că certificatul verde nu trebuie să fie un instrument de discriminare în cadrul populaţiei

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, insistă pentru testarea gratuită pentru accesul la locul de muncă, pe o perioadă determinată de 60 de zile.

„Dacă ne uităm un pic în spate și vedem cum a fost el generat de Parlamentul European și Comisia Europeană, vedem că el trebuie să fie un instrument care să faciliteze călătoriile, care să vină în sprijinul și în ajutorul cetățenilor care doresc să călătorească. El nu trebuie să devină un instrument opresiv și, de aceea, lucrurile trebuie să fie foarte clare, că PSD nu intenționează să dea oameni afară”, a declarat Radu Oprea, potrivit RRA.