Info Actual > Economic > Anunț despre recalcularea pensiilor! Nicolae Ciucă spune cine poate primi bani mai mulți
Economic

Anunț despre recalcularea pensiilor! Nicolae Ciucă spune cine poate primi bani mai mulți

Anunț despre recalcularea pensiilor! Nicolae Ciucă spune cine poate primi bani mai mulți

Anunț despre recalcularea pensiilor! Nicolae Ciucă spune cine poate primi bani mai mulți

Nicolae Ciucă, cel care a fost desemnat din partea PNL să ocupe funcția de premier, a declarat că discuțiile pe capitolul social al programului de guvernare s-au încheiat, la fel și cele pe acordul politic, iar în acest moment au fost demarate negocierile pe ministere. Politicianul a anunțat măsurile sociale care vor fi incluse în viitorul program de guvernare și care vor fi aplicate de la 1 ianuarie.

A 13-a indemnizație pentru persoanele cu handicap

„Va crește pensia minimă la 1.000 de lei. Vor fi indexate pensiile cu 10% pentru cei care au un cuantum între 1.000 lei și 1.600 se va acorda o indemnizație de 1.200 de lei la începutul anului viitor.

10% pentru cei care au un cuantum între 1.000 lei și 1.600

Cei care au pensie mai mare de 4.000 lei nu vor mai fi scutiți de plata CASS -lui. Se va acorda cea de a 13-a indemnizație pentru persoanele cu handicap. Pentru copii între o zi și 2 ani se va asigura plata a 600 de ron lunar, iar alocația va crește la 243 de lei. De asemenea salariul minim va crește la 2.550. Impactul total este de aproximativ 13,6 miliarde”, a declarat Nicolae Ciucă.

Potrivit unor surse RRA, UDMR a amenințat în interiorul negocierilor că iese de la guvernare dacă nu primește Ministerul Dezvoltării, solicitat acum și de PNL. Liderul PSD Marcel Ciolacu declara că în cazul în care UDMR va ieși din această formulă de guvernare, atunci și PSD va face la fel, deoarece mandatul său este de a forma o alianță de guvernare alături de PNL, UDMR și minorități.

„Această coaliție va fi formată de către PNL, PSD, UDMR, minorități. Eu nu am alt mandat de la partid pentru a creiona o altă majoritate. Logic, înseamnă eu nu am un mandat pentru un guvern PSD PNL. Deci dacă UDMR, în acest moment, iese din această coaliție, automat și PSD”, a declarat Marcel Ciolacu.

Şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că formațiunea sa nu renunță la niciunul din ministerele pe care le are în prezent.

Orice este posibil. În această situație un singur lucru nu este posibil și nu va fi posibil, UDMR să fie element de decor într-un guvern: acest lucru nu este posibil, să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și așteptând poștașul, zâmbind în fiecare lună”, a menționat Kelemen Hunor.

Liderii celor trei partide au dat asigurări că până duminică, toate negocierile vor fi finalizate, astfel încât România să aibă un guvern cu puteri depline săptămâna viitoare.