Info Actual > Diverse > Anunț LPF! Ce se întâmplă cu meciurile programate în weekend
Diverse

Anunț LPF! Ce se întâmplă cu meciurile programate în weekend

Anunț LPF!  Ce se întâmplă cu meciurile programate în weekend

Anunț LPF! Ce se întâmplă cu meciurile programate în weekend în contextul pandemiei de coronavirus. Organizația Mondială a Sănătății a decretat stare de pandemie din cauza răspândirii agresive a virusului în rândul populației. Pandemia de coronavirus a dat peste cap și sportul din întreaga lume. Multe campionate de fotbal s-au întrerupt s-au partidele au fost jucate cu porțile închise.

 

Anunț LPF! Liga 1 va continua să se dispute

 

LPF a anunțat astăzi, prin vocea lui Justin Ștefan, în ce condiții se va opri campionatul.

Trebuie spus faptul că la ora 13:00 este programat să aibă loc Comitetul de Urgență al FRF în care se discută dacă se suspendă sau nu campionatul intern.

”Nu, nu se opreşte Liga 1! Etapa care e programată în acest wekeend se va disputa conform programării care există. Ca să fie clar, nu s-a luat decizia de a se anula, suspenda, amâna, dar, dacă va apărea un singur caz în care un fotbalist, cineva din staff sau conducerea unui club, va fi testat pozitiv cu coronavirus, atunci se va întrerupe campionatul.

De exemplu, dacă lucrurile vor escalada şi se va ajunge să se închidă un oraş, oraşe sau o întreagă regiune, atunci ne vom opri. Teoretic, nu se va mai juca acolo unde se închide, dar vom reanaliza în funcţie de evenimentele de la momentul respectiv.

În acest moment, la ora la care vorbim, repet, Liga 1 se va disputa în acest wekeend, cum s-a întâmplat şi etapa trecută. Partidele au porţile închise”, a declarat Justin Ștefan la pentru Gazeta.

 

CFR cere întreruperea campionatului

Liga 1 nu a fost încă amânată, dar LPF a decis ca partidele să se dispute cu porțile închise. Campioana României, CFR, solicită însă întreruperea imediată a Ligii 1.

”Oricum campionatul va fi oprit, cu siguranță, de săptămâna viitoare! De ce să mai riscăm pentru încă o etapă? Ca să fie și mai clar: noi vom juca acasă, deci n-o să călătorim cu avionul, nu avem de suportat ceea ce vor avea de suportat alte echipe. – Așa cum e FCSB. – Da, FCSB va călători la Cluj cu avionul, e un risc.

E penibil să joci cu tribunele goale! Competiția trebuie oprită acum sau cât mai curând e posibil! De ce trebuie să ajungem în situația ca vreun sportiv să fie infectat și abia atunci să luăm măsuri?”, a declarat Marian Copilu.