Info Actual > Economic > Anunț nou despre pensiile românilor! Raluca Turcan a spus câte dosare au fost evaluate
Economic

Anunț nou despre pensiile românilor! Raluca Turcan a spus câte dosare au fost evaluate

Anunț nou despre pensiile românilor! Raluca Turcan a spus câte dosare au fost evaluate

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că 310.000 de dosare de pensii au fost evaluate, până acum, la nivel național.

Anunț nou despre pensiile românilor!

Raluca Turcan a ținut să precizeze faptul că una dintre intervențiile esențiale în perioada imediat următoare va fi procesul de recrutare pentru personal suplimentar, angajat pe o perioadă determinată pentru operațiunile de evaluare.

„La nivel național, am ajuns deja la 310 000 dosare evaluate, în condițiile în care am început acest proces cu resursele modeste existente la nivelul caselor teritoriale din toată țara.
Ne-am propus ca, în a doua parte a anului viitor, să finalizăm digitalizarea tuturor celor 5 milioane de dosare din România, iar, pentru a atinge acest obiectiv, resursa umană actuală – 1 300 de angajați la nivel național – nu este suficientă.

Vom avea finanțare de 100 de milioane euro

Spre comparație, ultimul proces similar realizat în România a presupus verificarea a 1 milion de dosare în aproximativ 5 ani, în perioada 2005 – 2010.

Prin PNRR, vom avea finanțare de 100 de milioane euro pentru a susține atât procesul de digitalizare a dosarelor de pensii aflate în plată, cât și dotarea cu echipamente și servicii electronice a Casei Naționale de Pensii Publice și a structurilor teritoriale, ceea ce va facilita atât relația cu beneficiarii, cât și accesul acestora, online, la toate informațiile din propriul dosar de pensie”, a transmis ministrul Muncii pe pagina de Facebook, potrivit România TV.