Social

Anunț OMT. „Turismul internaţional va suferi o cădere de 70% din cauza pandemiei”

Anunț OMT. „Turismul internaţional va suferi o cădere de 70% din cauza pandemiei”. Anunțul a fost făcut de Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), cu sediul la Madrid. Comitetul de criză al organizaţiei se reuneşte astăzi pentru adoptarea unui ghid de recomandări privind călătoriile după pandemie.

Este de aşteptat ca în următoarele luni turiştii să călătorească mai ales în ţările lor, din cauza restricţiilor impuse de toate statele. Zurab Pololikashvili, secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, consideră că abia la finalul lunii septembrie călătoriile internaţionale ar putea fi reluate într-un ritm constant, conform RADOR.

„Cred că totul depinde de cerere şi ofertă. Am vorbit cu mai multe companii aeriene şi toate evaluează situaţia. În principiu, nimeni nu vrea să mărească preţurile, dar este posibil să vedem o majorare. Pentru companiile low cost va fi mai dificilă reluarea activităţii de la început. Dar vor fi pe piaţă şi vor avea beneficii din prima zi când totul va reintra în normal”, a declarat Zurab Pololikashvili, secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului.

Reactivarea turismului prin coridoare propuse de anumite țări

Cel mai important criteriu pentru alegerea destinaţiei de vacanţă va fi, fără îndoială, infrastructura medicală a ţării în care călătorim. Oamenii au nevoie de garanţii. Fie un paşaport sanitar, fie măsurarea temperaturii sau chiar testarea rapidă.

Primul pas pentru reactivarea turismului ar fi coridoarele propuse de anumite ţări. Cum e Spania, care aşteaptă în Insulele Baleare mii de turişti germani. Organizaţia Mondială a Turismului le-a cerut însă o mai bună coordonare în redeschiderea frontierelor în Europa, fără restricţii privind apartenenţa la Spaţiul Schengen.