Lifestyle

Anunț pentru romanii care călătoresc în SUA. Ministrul roman de externe, despre eliminarea vizelor

Anunț pentru romanii care călătoresc în SUA. Ministrul roman de externe, despre eliminarea vizelor

Anunț pentru romanii care călătoresc în SUA. Ministrul roman de externe, despre eliminarea vizelor. La Washington are loc astăzi o reuniune pe tema Parteneriatului strategic între Statele Unite şi România, care îşi propune să traseze direcţiile acestei colaborări în următorii ani.

Într-un interviu acordat pentru RRA, ministrul de externe, Bogdan Aurescu, s-a referit la proiectele economice, dar şi la necesitatea de a avea o abordare comună, pentru a elimina vizele pentru cetăţenii români care călătoresc în Statele Unite.

„Am discutat despre dezvoltarea cooperării noastre în domeniul energiei, mai ales în contextul în care în acest an am marcat şi o premieră, privind acest program pe care îl lansăm împreună cu SUA privind reactoarele modulare mici.

Am discutat despre implicarea SUA în proiecte de interconectare strategice, care sunt în acelaşi timp promovate de România şi în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări, mă refer aici la proiectul Rail-2-Sea, care conectează pe cale ferată Portul Constanţa de Portul Gdansk din Polonia, Via Carpathia şi nu puteam, evident, să nu discutăm aprofundat şi despre aderarea României la Programul Visa Waiver.

În acest moment avem de combătut o rată de refuz, care se află la nielul de 10,14%, faţă de plafonul de 3% prevăzut de legislaţia americană şi de aceea, am arătat că este nevoie de eforturi comune, în aşa fel încât să reducem această rată de refuz”, a declarat Bogdan Aurescu.