Social

Anunț privind EXAMENELE NAȚIONALE. Monica Anisie: „Circulă tot felul de știri false”

Anunț privind EXAMENELE NAȚIONALE. Monica Anisie: „Circulă tot felul de știri false”. Ministrul Anisie subliniază că în spaţiul public circulă tot felul de ştiri false. Aceasta consideră că toţi actorii din sistemul de educaţie trebuie să aibă grijă să se informeze din surse oficiale. Ea a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care clarifică poziția Ministerului Educației.

„În zilele acestea, mai mult decât oricând, ar trebui să fim mai buni, mai atenţi şi mai înţelepţi şi să nu credem orice ştire falsă!!! Dragi elevi şi studenţi, stimaţi colegi, fiţi atenţi că în spaţiul public circulă tot felul de ştiri false! Nu vă lăsaţi manipulaţi şi informaţi-vă din surse oficiale! Vă rog să aveţi încredere că, în scurt timp, MEC va transmite ceea ce se va întâmpla cu examenele naţionale, când vom putea relua cursurile şi care vor fi deciziile cu privire la susţinerea licenţei/dizertaţiei/titularizarii/examenelor pentru gradele didactice etc”, afirmă ministrul Monica Anisie.

Totodată, ea subliniază că toate aceste decizii privind sistemul de educaţie pentru următoarea perioadă „depind de evoluţia pandemiei de COVID-19„.

„Cum bine se ştie, toate acestea depind de evoluţia pandemiei cu COVID-19!! Vă propun să ne asigurăm că suntem în siguranţă şi sănătoşi!”, a mai spus ministrul Monica Anisie.

Zilele acestea au circulat  informaţii false atribuite Ministerului Educaţiei, potrivit cărora cursurile aferente semestrului II s-ar relua în data de 15 mai şi ar dura până pe 24 iulie.