Social

Anunțul Hidroelectrica pentru 500.000 de români! Ce se întâmplă cu facturile?

facturi mai mici kWh sursa foto playtech.ro
sursa foto playtech.ro

Compania Hidroelectrica a lansat un anunț pentru toți clienții săi: are loc citirea și transmiterea indexului. Intervalul de timp ales pentru citirea indexului la Hidroelectrica luna trecută a fost între 24 și 28 aprilie. Cu excepția circumstanței unice din luna februarie, procesul de citire și transmitere a indicelui la Hidroelectrica continuă să se desfășoare în intervalul orar obișnuit.

„Indexul autocitit poate fi comunicat doar în perioada 24-28 a lunii curente, la numărul de telefon 0800 800 359 (apel gratuit). Pentru transmiterea indexului, veţi avea nevoie de codul atribuit locului de consum şi pe care îl regăsiţi în factura de energie electrică.

Informaţii suplimentare puteţi obţine prin apelarea serviciului Call Center la numărul de telefon: 021.9834. Indexul autocitit poate fi transmis, de asemenea, utilizând portalul client, rubrica autocitire SPEEH Hidroelectrica SA”, se precizează într-un mesaj al companiei Hidroelectrica.

Plata facturilor se poate amâna

Hidroelectrica a precizat la începutul anului că clienții cu restanțe la plată au avut posibilitatea de a solicita eșalonarea sumelor datorate pe o perioadă de șase luni. Pentru clienții casnici și clienții non-casnici, facturile Hidroelectrica oferă termene de plată generoase de 45 de zile și, respectiv, 30 de zile. În aceste termene nu se percep comisioane de întârziere.

Plata în rate poate fi solicitată online, prin completarea unui formular special, sau personal, la orice sucursală a Hidroelectrica. Clienții au posibilitatea de a-și gestiona comod cererea de eșalonare online. Cu 500.000 de mii de abonați, Hidroelectrica se situează pe locul trei în topul furnizorilor de energie electrică din țara noastră, subliniind importanța și prezența sa pe piața de energie.

Cum se solicită plata în rate

În urmă cu câteva luni, Hidroelectrica a făcut anunțul că, în cazul în care factura unui client este excesiv de scumpă, acesta poate alege să o plătească în rate. Clienții trebuie să depună o cerere separată prin care să solicite utilizarea acestei funcții pentru a-și plăti contul în rate. Hidroelectrica poate oferi informații cu privire la procesul de solicitare și la cerințele pentru plata în rate.

De asemenea, cererea de plată în rate poate fi depusă personal la sucursalele și sediul central al Hidroelectrica sau adresată prin e-mail la adresa esalonari@hidroelectrica.ro. Factura va fi achitată în maximum șase rate lunare după ce cererea va fi aprobată. Potrivit Antena 3 CNN, este esențial să se respecte datele de plată stabilite pentru fiecare tranșă în parte.