Lifestyle

Apel către toți deținătorii de animale: Canicula îți poate ucide prietenul necuvântător

Apel către toți deținătorii de animale: Canicula îți poate ucide prietenul necuvântător

Valul de căldură care a cuprins România îți poate ucide prietenul necuvântător. Câinii și pisicile au nevoie de de o protecție specială pentru că circulația sanguină și temperatura corporală a animalelor sunt foarte sensibile la aceste condiții.

Pentru că din ce în ce mai multe animale mor din cauza căldurii și a lipsei de apă, ETA helps Romania și cei de la EDUXANIMA cer tuturor stăpânilor să-și țină prietenii necuvântători în casă, în special în zile atât de călduroase.

În acest sens, Jana Hoger, referent de specialitate în domeniul animalelor de companie la PETA, a făcut un apel către toți deținătorii de animale.

Canicula îți poate ucide prietenul necuvântător

„Țineți animalele în interior, în special la aceste temperaturi. Deoarece câinii au puține glande sudoripare și se răcesc în principal prin gâfâit, căldura excesivă din mașină le provoacă rapid leziuni ireparabile ale organelor sau chiar stop cardiac!

Oricine vede animale aflate în primejdie și nu le poate ajuta, trebuie să noteze locul în care se află acestea și să ceară imediat ajutor urgent la poliția locală.

Când sunt temperaturi ridicate, câinii și alte animale nu trebuie lăsate în nici un caz în mașină. Oricine vede un câine încuiat în mașină trebuie să sune imediat la poliție. Dacă animalul este în pericol de moarte, trebuie făcut totul necesar pentru a-i salva viața.

Evitați să vă plimbați pe trotuare și străzi unde temperaturile ating valori ridicate. Solul cald poate provoca dureri, arsuri și leziuni permanente labei câinilor. Ori de câte ori este posibil, mergeți cu prietenii dvs. cu patru picioare pe iarbă și evitați plimbările la prânz.

Nu ieșiți la plimbare când este foarte cald – câinii tind să meargă până leșină înainte de a renunța. Iar dacă se ajunge acolo, ar putea fi prea târziu să-l salvați”.