Info Actual > Social > Apel disperat al lui Nelu Tătaru. Ce mesaj a transmis fostul ministru al Sănătății
Social

Apel disperat al lui Nelu Tătaru. Ce mesaj a transmis fostul ministru al Sănătății

Apel disperat al lui Nelu Tătaru. Ce mesaj a transmis fostul ministru al Sănătății

Nelu Tătaru, preşedintele PNL Vaslui și fost ministru al Sănătăţii, a transmis, marţi, că situaţia pandemică din România este una gravă. Acesta a afirmat, într-o postare pe Facebook, că ceea ce se întâmplă acum în ţara noastră seamănă cu un război – viaţă contra moarte.

„Nu mai avem timp să nu credem!”, a fost mesajul transmis de Nelu Tătaru.

„Cu toţii suntem supuşi greşelii şi unii suntem neîncrezători, dar de această dată e ca în război…viaţă contra moarte! Şi dacă sunteţi dintre cei care încă mai au dubii, încercaţi să treceţi pe lângă un spital şi priviţi către Unitatea de Primiri Urgenţe. Majoritatea celor care ajung acolo sunt dintre cei vehemenţi, nevaccinaţi sau care îşi doresc să fie salvaţi, dar deja e prea târziu. Aşa arată realitatea zilelor noastre. Sunt colmatate toate spitalele. E ca pe front…. Se moare! Se întâmplă! Există mii de apeluri în aşteptare! Epuizare! Durere! Tragedii fără margini! Nu mai avem timp să nu credem!”, a scris Tătaru.

E foarte uşor să critici, să dezbini

Alegeţi cu mintea pentru viaţa dumneavoastră, pentru familie, oameni dragi … înainte să fie prea târziu. E foarte uşor să critici, să dezbini, să arunci cu noroi, să iei decizia să nu faci nimic. Aleg, ca medic, ca om, ca părinte, frate, ca simplu cetăţean, să spun ceea ce cred, să spun ceea ce văd şi să fac tot ceea ce pot pentru viaţă. Zilele devin din ce în ce mai negre, iar adevărul este unul dur”, a scris pe Facebook Tătaru, consilier onorific al prim-ministrului.

Marţi, au fost raportate 442 de decese în rândul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 şi 16.743 de cazuri noi de persoane cu COVID-19.

În urmă cu o săptămână, Ministerul Sănătăţii a solicitat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă activarea Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene pentru achiziţionarea a altor 12.700 de flacoane de Tocilizumabum.