Social

Apel disperat al unei mame. „De două luni, școala online ne termină psihic!”

Apel disperat al unei mame. „De două luni, școala online ne termină psihic!” Școala online nu este cea mai fericită modalitate de a înlocui sistemul clasic de învățământ. Tot mai multe voci atrag atenția asupra aspectelor negative ale sistemului online.

Mulți părinți se plâng că, pur și simplu, au ajuns la capătul puterilor. Mama unei fetițe a povestit, pentru DCNews, ce înseamnă ca elevii să învețe de acasă fiind pandemie.

„Sunt mama unei fetițe de 8 ani care studiază în clasa zero. Vreau să afle toată lumea calvarul prin care trec părinții în această perioadă. Școala online este extrem de stresantă, atât pentru copii, cât și pentru părinți, care nu mai au viața personală, nu mai au viață de cuplu!

Atragem atenția Ministerului Educației faptul că mulți părinți nu au fondurile necesare de achiziționare a mijloacelor digitale de învățare. Mă refer în principal la tablete. De asemenea, nu suntem profesori ca să stăm toată ziua în casă, să facem lecții cu elevii. Nu toți părinții se pricep la tehnologie.

Mai mult, procedeul de învățare prin intermediul platformei zoom este foarte greoi deoarece Internetul, în această perioadă, este suprasolicitat și se întrerupe. Mai mult, concentrarea și motivația elevului sunt mult mai scăzute prin acest mod de învățare online. Lipsește interacțiunea face-to-face cu învățătoarea. Și pentru dânsa este foarte greu în a-i ține atenți pe copii. Totuși vorbim despre niște copii de 7-8 ani. De două luni, școala online ne termină psihic!”, este apel disperat al unei mame.

Mituri despre copiii scoliti acasa | Copilul.ro

„Nu avem infrastructură digitală. Dar avem promisiuni și vorbe goale”

Alți elevi prieteni cu fiica mea, mai puțin norocoși, din mediile rurale, au rămas în urmă cu materia. Și nu fiindcă au lipsit de la orele online, ci pentru că pur şi simplu nu au acces la ele. Sistemul de învăţământ din mediul rural nu înseamnă doar clădiri dărăpănate şi cu toalete în curţi.

În secolul 21, nu avem infrastructură digitală, dar avem multe promisiuni și vorbe goale! Dumneavoastră conștientizați aceste lucruri? Învățământul românesc este în colaps total! Nu mai putem! Școala online distruge procesul de învățâmânt și nervii părinților!” este mesajul transmis de o mămică.