Culinar

Aperitive pentru masa de Sfântul Vasile. Miniclătite cu caviar de somon și sturion, șprot și somon afumat

Aperitive pentru masa de Sfântul Vasile. Miniclătite cu caviar de somon și sturion, șprot și somon afumat

Mai sunt doar câteva zile și ne vom așeza la masa tradițională de sărbători, de unde nu trebuie să lipsească cele mai apetisante preparate. Cum se începe masa? Cu niște aperitive cu caviar de somon și sturion, șprot și somon afumat cum n-ați mâncat niciodată.

Ingrediente necesare

Pentru mini clătite aveți  nevoie de 250 ml chefir de 2,5%, 120 g făină, ½ linguriță cu bicarbonat de sodiu, 1 linguriță cu oțet de masă, 3 linguri cu ulei de floarea soarelui plus încă puțin pentru prăjit, 1 ou, sare.

Pentru umplutură: caviar de somon, caviar de sturion, somo afumat, șprot afumat în ulei, 1 pâine de secară, 150 g cremă de brânză, 60 g unt, 1 cățel de usturoi, 2 castraveți, ½ ardei dulce oranj, ½ ardei dulce roșu, 1 lămâie.

Mod  de preparare

Începeți prin a pregăti clătitele. Turnați chefirul într-un bol, adăugați un ou, bicarbonat, oțet, ulei și făina. Mixați totul până se încorporează ingredientele. Încingeți o tigaie, turnați puțin ulei și formați mici clătit, de aproximativ cinci centimetri. Prăjiți clătitele un minut-două pe fiecare parte.

Scoateți pe o farfurie și lăsați să se răcească complet. Tăiați pâinea felii și fiecare felie în două, dacă este de formă pătrată. Puneți la cuptor pentru zece minute. Lăsați la răcit. Pentru primul aperitiv puneți într-un bol crema de brânză, răzuiți deasupra zeama de lămâie și amestecați.

Tăiați castraveții fâșii și uscați cu un șervețel. Tăiați feliile de somon afumat în aceeași dimensiune cu cele de castravete. La capătul fâșiei de somon puneți o jumătate de linguriță cu cremă de brânză și rulați. Rulați din nou în fâșia de castravete și înfigeți în capătul ruloului o scobitoare ca să mențineți forma. Decorați cu caviar de somon.

Mod de preparare al doilea aperitiv

Puneți într-un bol unt la temperatura camerei, răzuiți coaja de la o jumătate de lămâie și un cățel de usturoi. Amestecați și ungeți fiecare felie de pâine cu unt aromat. Puneți pe fiecare felie un șprot. Decorați cu ardei dulce, castravete tăiat fâșii și la capăt cu verdeață.

Luați o mini clătită, puneți în mijlocul ei jumătate de linguriță cu cremă de brânză cu lămâie, acoperiți cu caviar de sturion și la capăt decorați cu coajă de lămâie. Luați altă clătită, puneți în interiorul ei cremă de brânză, acoperiți cu caviar și somon și decorați cu coajă de lămâie și verdeață.