Info Actual

Info Actual > Economic > Aproximativ 23.000 de salariați ai CFR S.A. își primesc salariile și bonurile de masă după sărbătoarea Maicii Domnului
Economic

Aproximativ 23.000 de salariați ai CFR S.A. își primesc salariile și bonurile de masă după sărbătoarea Maicii Domnului

Aproximativ 23.000 de salariați ai CFR S.A. își primesc salariile și bonurile de masă după sărbătoarea Maicii Domnului

Situația tensionată de la CFR S.A. s-a mai calmat. Directorul general Ioan Pintea a anunțat joi că urmează să se dea salariile și tichetele de masă la CFR SA, pentru cei aproximativ 23.000 de salariați. Întârzierile ar fi cauzate de restanțele mari ale CFR Călători la plata TUI.

Pintea acuză CFR Călători de întârzierea distribuirii tichetele de masă la CFR SA

”Deși primește la timp subvenția de la stat, CFR Călători plătește din ce în ce mai puțin în contul TUI. Mai sunt restanțe și de la CFR Marfă, dar nu atât de mari ca la CFR Călători”, a spus Pintea.

Angajații CFR SA Își primesc drepturile salariale după praznicul Adormirea Maicii Domnului

În legătură cu salariile, șeful companiei de infrastructură a precizat că ele se vor plăti între datele de 15 și 20 august, în funcție de ce nivel al încasărilor se va înregistra. Datele extinse, potrivit contractului colectiv de muncă, pentru plata avansului și a lichidării sunt 5, respectiv 20 ale lunii.

”Tichetele de masă se vor da luni. Noi le dăm anticipat, potrivit legii, în ultimele zile ale lunii, pentru luna următoare. La celelalte societăți feroviare, s-au încheiat acorduri prin care se stabilește că tichetele se dau ulterior, pentru luna care a trecut, și așa este și logic, pentru că mai apar concedii, deplasări pentru care primesc diurnă și apoi trebuie să le returneze. Dar vom face toate eforturile să le dăm luni”, a declarat pentru Club Feroviar directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Ioan Pintea.

Precizările directorului Ioan Pintea vin după ce în rândul salariaților CFR SA s-au manifestat nemulțumiri în legătură cu întârzierea acordării tichetelor de masă aferente lunii august.