Social

Ar putea fi medicamentul impotriva Covid-19! Este un spray nazal banal insa…

Ar putea fi medicamentul impotriva Covid-19! Un studiu de laborator efectuat de oamenii de știință britanici arată că un spray nazal antiviral ar opri virusul SARS-CoV-2 să ajungă în plămâni, anunță Daily Mail.

Medicamentul al căuri nume este Neumifil a fost dezvoltat ca un tratament pentru gripă și probleme respiratorii, dar ar putea fi eficient și împotriva coronavirusului spun cercetătorii.

Ar putea fi medicamentul impotriva Covid-19! Studiul a fost efectuat la Universitatea St. Andrews, în Scoția, și arată că spray-ul stopează virusul să se atașeze de celulele sistemului respirator. Astfel, Neumifil blochează interacțiunea virusului cu receptorii ACE-2, prin care SARS-CoV-2 intră în organism, potrivit EVZ.

Totodată, anumiți oameni de știință susțin că acesta este și motivul pentru care mult mai puțini fumători au dezvoltat forme grave ale bolii – există speculații că nicotina ar putea reduce numărul receptorilor ACE-2, blocând astfel accesul virusului în organism.

În ciuda studiului realizat pe acest medicament, sunt voci care susțin că ar putea fi vorba și despre o campanie de vânzare spray-ului nazal Neumifil.