Lifestyle

Arafat, despre cum va arăta viața românilor după izolare. „Nu mai este ca înainte”

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a vorbit despre cum va arăta viața românilor după izolare, dar și despre măsurile adoptate începând cu 15 mai.

Într-o emisiune TV difuzată la Digi24, Raed Arafat e explicat că măsurile de siguranță viitoare sunt în proces de analiză, acestea putând fi schimbate în funcție de evoluția lucrurilor. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență asigură românii că vor fi adoptate măsurile cu cel mai mic risc pentru cetățeni.

„Școlile se vor deschide în septembrie, nu cred că se va reveni, a fost anunțat oficial. Copiii sunt cel mai puțin vulnerabili, problema e că pot să fie vectori de transmitere, către profesori sau părinți și bunici. Este foarte greu să faci într-o școală distanțare, să ții în pauză să nu interacționeze copiii”, a subliniat șeful DSU.

Purtarea măștilor va fi o altă măsură obligatorie. Medicul a anunțat că cetățenii vor fi obligați să se axeze pe trei tipuri de măști, benefice pentru a proteja utilizatorii.

”Când am ieșit de acasă deja nu mai este ca înainte, folosim transportul public, trebuie să avem masca la noi. La masca de bumbac, nemedicală, trebuie să ai două trei cu tine. Masca chirurgicală, pentru stradă, are un anumit grad de protecție mult mai bun, are mai multe straturi, nu estee ca măștile medicale FFP2, asta se schimbă cam la 4 ore, dacă strănuți în ea trebuie să o schimbi. Sper că prețul lor va scădea la cel care a fost înainte, nu mai suntem obligatoriu dependenți de alții, se produc deja la noi”.