Info Actual > Diverse > AȘA îți desfunzi nasul fără medicamente. Modalități ușoare, care chiar dau rezultate!
Diverse

AȘA îți desfunzi nasul fără medicamente. Modalități ușoare, care chiar dau rezultate!

AȘA îți desfunzi nasul fără medicamente. Modalități ușoare, care chiar dau rezultate!

Un nas înfundat poate fi deranjant. Îți curge nasul. Sună ciudat când vorbești. Și când te duci să-ți sufli nasul pentru a putea respira din nou, nu iese nimic.

Mulți oameni cred că un nas înfundat este rezultatul unui volum prea mare de mucus în nări. În realitate, congestia nazală este cauzată de vasele de sânge inflamate din sinusuri. Aceste vase iritate sunt de obicei declanșate de o răceală, gripă, alergii sau o infecție sinusală.

Indiferent de motiv, există modalități ușoare pentru a-ți desfunda nasul. Iată opt lucruri pe care le poți face acum pentru a respira mai bine.

1. Folosiți un umidificator

Un umidificator este o modalitate rapidă și ușoară de a reduce durerea sinusală și de a ameliora nasul înfundat. Aparatul transformă apa în umiditate care umple încet aerul, crescând cantitatea de umiditate dintr-o cameră. Respirația în acest aer umed poate înmuia țesuturile iritate și vasele de sânge inflamate din nas și sinusuri.

Umidificatoarele dizolvă, de asemenea, mucusul din sinusurile dumneavoastră. Acest lucru vă poate ajuta să curățați fluidele din nas și să vă readuceți respirația la normal. Puneți un umidificator în cameră pentru a ușura inflamația care vă provoacă congestia.

2. Faceți un duș

Ai avut vreodată nasul înfundat și ai constatat că poți respira mult mai bine după un duș fierbinte? Există un motiv întemeiat pentru asta.

Aburul de la duș ajută la dizolvarea mucusului din nas și la reducerea inflamației. Un duș fierbinte vă poate ajuta să respirați normal, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp.

Puteți avea același efect respirând aburul din apa fierbinte într-o chiuvetă.

  • Porniți robinetul cu apă caldă din chiuvetă.
  • Odată ce ai temperatura corectă, așează capul acoperit de un prosop deasupra chiuvetei.
  • Lasă aburul să se acumuleze și respiră adânc.
  • Aveți grijă să nu vă ardeți fața cu apă fierbinte sau abur.

3. Rămâi hidratat

Bea multe lichide când nasul tău este înfundat. Aproape toate lichidele vă pot ajuta să vă mențineți hidratat atunci când sunteți bolnav, inclusiv apă sau sucul. Acestea vă ajută să dizolvați mucusul în nări, împingând lichide din nas și reducând presiunea asupra sinusurilor. O presiune mai mică înseamnă mai puțină inflamație și iritare.

4. Folosiți un spray salin

Îmbunătățiți hidratarea cu o soluție salină, apă sărată. Utilizarea unui spray nazal cu soluție salină poate crește umiditatea în fosele nazale.

Spray-ul ajută la dizolvarea mucusului din nările tale. Acest lucru scade inflamația vaselor de sânge și ajută la golirea fluidelor din nas. Mai multe spray-uri saline sunt disponibile la farmacie.

5. Folosiți o compresă caldă

O compresă caldă poate ajuta la descongestionarea nasului înfundat prin deschiderea nărilor din exterior. Pentru a face o compresă caldă, înmuiați mai întâi un prosop în apă caldă. Scoateți apa din prosop, apoi împăturiți-o și așezați-o peste nas și frunte.