Info Actual > Social > AstraZeneca prezinta factori de risc? Agenţia Europeană a Medicamentelor a prezentat concluziile
Social

AstraZeneca prezinta factori de risc? Agenţia Europeană a Medicamentelor a prezentat concluziile

AstraZeneca prezinta factori de risc? Agenţia Europeană a Medicamentelor a prezentat concluziile

Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a prezentat concluziile evaluării efetuate de experţii săi cu privire la posibila legătură cintre vaccinul Oxford-AstraZeneca împotriva COVID-19 şi apariţia unor incidente rare de apariţie a cheagurilor de sânge la persoane vaccinate.

Directoarea executivă a EMA, Emer Cooke, a declarat că problemele de coagulare au apărut “la toate vârstele, la bărbaţi şi la femei” şi nu există informaţii disponibile cu privire la “factori de risc specifici, precum vârsta, gen, sau istoric medical de afecţiuni legate de coagulare”.

EMA a confirmat că beneficiile vaccinului AstraZeneca

„Comisia noastră pentru siguranţa vaccinurilor (…) a confirmat că beneficiile vaccinului AstraZeneca în prevenirea COVID-19 depăşeşte, în general, riscul reprezentat de reacţiile adverse”, a spus doamna Cooke. “COVID-19 este o boală foarte gravă, cu rate mari ale spitalizării şi ale deceselor, iar în fiecare zi COVID continuă să provoace mii de decese în UE. Acest vaccin s-a dovedit a fi extrem de eficient – previne îmbolnăvirea gravă şi spitalizarea şi salvează vieţi”, a precizat directoarea executivă a EMA, potrivit RRA.