Categories: Social

Atacul migranților asupra graniței poloneze a devenit violent. Ce măsuri se iau

Criza de la granița belarus – poloneză se agravează. Migranții au devenit violenți și agresivi și încearcă să atace forțele de ordine din partea poloneză cu tot ce apucă. Un poliţist polonez a fost grav rănit, suferind probabil o fractură de craniu, în ciocnirile de la frontiera cu Belarus în timpul cărora forţele de securitate au tras cu gaze lacrimogene asupra migranţilor care aruncau cu pietre, a anunţat marţi poliţia poloneză. În scurt timp Moscova a calificat recurgerea la forţă de către Polonia împotriva migranţilor drept „inacceptabilă”, relatează Reuters.

„Din nefericire, în urma unui atac al unor persoane împinse de partea belarusă, un poliţist a fost grav rănit”, a anunţat pe Twitter poliţia.

Moscova a denunţat marţi acţiunea Poloniei împotriva migranţilor.

„Comportamentul părţii poloneze este absolut inacceptabil”, a estimat în faţa presei ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Într-un discurs despre „tirurile cu gaze lacrimogene şi ale tunurilor cu apă pe deasupra capetelor migranţilor în direcţia unui stat, Belarus”, Lavrov a declarat că forţele poloneze „încalcă toate normele juridice”.

2.000 de migranţi adunaţi la postul de trecere a frontierei

Sunt în jur de 2.000 de migranţi adunaţi la postul de trecere a frontierei belarus Bruzghi care au fost vizaţi de acţiunile Poloniei, Varşovia acuzându-i că au atacat trupele la frontieră cu pietre şi că au încercat „să distrugă gardul pentru a intra în Polonia”.

În a doua jumătate a anilor 2010, Uniunea Europeană a fost destabilizată de un aflux de migranţi fără precedent. UE acuză puterea din Belarus că a orchestrat criza actuală pentru a se răzbuna pe sancţiunile occidentale decise drept represalii la o represiune politică internă foarte dură.

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko, care reclamă vehement comportamentul european,  a dat asigurări luni că face eforturi pentru repatrierea migranţilor, în majoritate veniţi din Irak. Lukașenko, în continuare neagă orice responsabilitate în criză.

Ambasada irakiană de la Moscova a anunţat la rândul său marţi că în jur de 200 dintre cetăţenii săi vor fi repatriaţi în Belarus joi. Este vorba în principal de femei şi copii. Bagdadul a precizat că astfel de zboruri, la care se vor înscrie doar migranţii care doresc acest lucru, vor fi organizate din această săptămână.

Konecsnik Emil

Recent Posts

Seniorii au de așteptat mai mult de o lună pentru pensii! Când intră banii în iunie

Seniorii din România vor trebui să aștepte mai mult de 40 de zile pentru a-și…

2 ore ago

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

4 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

4 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

4 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

5 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

5 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.