Social

Video. Migranții aduși de Lukașenko la granița cu Polonia trec prin momente cumplite. Ce se întâmplă

Video. Migranții aduși de Lukașenko la granița cu Polonia trec prin momente cumplite. Ce se întâmplă

Migranții aduși de regimul Lukașenko la granița cu Polonia sunt prinși la mijloc între cele două tabere, belarușii care nu-i mai vor pe teritoriul lor și polonezii care își apără granița. Lukașenko, pentru a se răzbuna pe UE pentru sancțiunile primite din cauza deselor încălcări ale drepturilor omului, a regizat aducerea în Belarus a mii de migranți care vor să ajungă în UE, majoritatea în Germania. După ce li s-a promis ajutorul și au fost aduși la granița cu Polonia, acum sunt forțați constant să forțeze granița pentru că nu sunt acceptați în Belarus, unde stau în condiții îngrozitoare.

Migranții, împinși de la spate, au luat cu asalt, marți, punctul de trecere a froniterei de la Bruji-Kuznița. Nemaifăcând față presiunii, forțele de ordine poloneze au folosit tunurile cu apă și gaze lacrimongene pentru a dispersa mulțimea.

În imaginile publicate pe canalul de Telegram al NEXTA și în filmările publicate de ministerul Apărării din Polonia pot fi văzuți sute de migranți care iau cu asalt punctul de trece a frontierei dintre Belarus și Polonia. De asemenea, în alte imagini pot fi văzuți migranții care forțează și chiar rup gardul din sârmă ghimpată de la graniță.

Vladimir Putin a declarat că e gata să ajute la soluționarea crizei

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a afirmat duminica aceasta că este gata să ajute la soluţionarea crizei migranţilor ilegali de la graniţa dintre Belarus şi Polonia, într-un interviu acordat de președinte televiziunii de stat.

„Suntem gata să contribuim în orice mod posibil dacă va depinde de noi. Am aflat din presă ce se întâmplă la graniţa dintre Polonia şi Belarus. Nu am discutat înainte situaţia cu Lukaşenko. Am vorbit cu el de două ori, abia după apariţia crizei. Drept urmare, când auzim declaraţii sau acuzaţii care ne vizează, aş vrea să le spun tuturor: ocupaţi-vă de problemele voastre interne şi nu încercaţi să-i pasaţi cuiva întrebările care ar trebui soluţionate de departamentele voastre”, a spus el.