Info Actual > Petclub > Atenție la vipere! Valul de căldură scoate acești șerpi veninoși din vizuinile lor
Petclub

Atenție la vipere! Valul de căldură scoate acești șerpi veninoși din vizuinile lor

Atenție la vipere! Valul de căldură scoate acești șerpi veninoși din vizuinile lor

Atenție la vipere! Valul de căldură scoate acești șerpi veninoși din vizuinile lor. Vara, viperele se încălzesc la soare, în zonele cu stânci și bolovani, reușind să se camufleze foarte bine, iar de aceea nu întotdeauna pot fi observate la timp. Specialiștii le recomandă turiștilor multă vigilență în această perioadă.

Stâncăriile din zona montană a Vălcei atrag nu doar turiștii, grație peisajelor unice oferite, ci și viperele. Acestea pot fi întâlnite, însă, în locurile mai puțin vizitate de către turiști.

Atenție la vipere! Valul de căldură scoate acești șerpi veninoși din vizuinile lor

„Discutăm de ordinul miilor. Ele nu sunt chiar în zona traseelor turistice sau a traseelor de alpinism, dar există posibilitatea să le surprindem în aceste zone sau există posibilitatea să surprindem atunci când noi nu folosim traseul turistic sau când intrăm în zone necirculate, pentru că acolo e habitatul lor și cu siguranță le putem întâlni”, a declarat Mircea Lera, șef serviciul Salvamont Vâlcea.

Specialiştii recomandă să fim precauți în asemenea situații

„Să nu încercăm să o agităm, să o fotografiem, e bine de la distanță, poate putem să avem o amintire, dar în nici un caz de lângă ea. În cazul în care a reacționat şi, eu știu, ne-a mușcat sau involuntar ajungem într-o situație de acest gen, e bine să nu ne agităm, să sunăm la 112, cei din grup sau, dacă suntem singuri, să încercăm să reducem împrăștierea veninului în organism”, mai spune Mircea Ler.

Parcul Național Cozia este o arie protejată, tot mai vizitată în ultimii ani, chiar și de către turiștii străini, potrivit RRA.