Diverse

Atenție! Trecem brusc la frig. Vom avea temperaturi de până la zero grade: Care este perioada de schimbare radicală

meteo

Frigul ne ia total prin surprindere. În timp ce problema căldurii din apartamente încă mai reprezintă subiect de dezbateri aprinse, la televiziune sau pe scena politică, vremea de afară își urmează cursul ei firesc.

Atenție! Trecem brusc la frig. Vom avea temperaturi de până la zero grade: Care este perioada de schimbare radicală

De la temperaturi specifice lunilor de vară, trecem direct la cele normale pentru începutul iernii. Vremea din România ne pregătește o schimbare radicală. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru perioada 12-25 septembrie. Potrivit ANM, temperaturile afișate de termometre o să scadă până aproape de zero grade.

ANM a emis, luni, prognoza meteo pentru perioada 12-25 septembrie. Potrivit meteorologilor, vom avea parte de mai multe episoade de răcire accentuată, termometrele arătând aproape de zero grade Celsius. Zilele de 17 și 18 septembrie vor aduce și ploi în mai multe regiuni ale țării.

Estimările meteorologice ale specialiștilor

Estimările făcute de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au fost realizate prin folosirea produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Finalul intervalului analizat de ANM va aduce o nouă încălzire, maximele depășind 22 de grade, minimele situându-se în jurul valorii de 10 grade Celsius.

În Transilvania, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni începe cu temperaturi medii de 18-19 grade și minime cuprinse între șase și opt grade.

În perioda 14-16 septembrie, vremea se va încălzi, valorile maxime atingând 24-25 de grade. Va urma o răcire accentuată, maximele nu vor depăși 14 grade, minimele coborând la trei sau patru grade Celsius.

Spre finalul intervalului se va încălzi din nou, până spre maxime termice în jurul a 20 de grade și minime cuprinse între șase și opt grade.

Intervalul vizat de ANM va debuta cu o vreme răcoroasă în Moldova, cu maxime de 18 sau 19 grade Celsius și minime de 10 grade. Vremea se va încălzi apoi, între 14 și 16 septembrie, temperaturile crescând până la 26, chiar 28 de grade.

A doua săptămâna va aduce un nou episod de răcire, mediile arătate de termometre fiind de 16 grade Celsius.

În Muntenia, vremea va fi mai călduroasă decât în restul regiunilor țării, maximele ajngând până la 30 de grade Celsius în zilele de 15 și 16 septembrie. Apoi, vremea va începe să se răcească, media maximelor situându-se în intervalul 17-18 grade, în timp ce minimele vor fi 7-8 grade Celsius.

Prima ninsoare

Potrivit meteorologilor Accuweather, site specializat în prognoze meteo care publică informații cu privire la starea vremii din întreaga lume, prima ninsoare în Bucureşti va cădea în jurul datei de 4 decembrie. În acea zi, temperatura minimă va fi de -1 grad Celsius, iar maxima, de 3 grade.

Foto: arhiva