Info Actual > Social > Atenționare de fenomene meteorologice PERICULOASE. Ce zone sunt vizate
Social

Atenționare de fenomene meteorologice PERICULOASE. Ce zone sunt vizate

Atenționare de fenomene meteorologice PERICULOASE. Ce zone sunt vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis recent o atenționare de fenomene meteorologice periculoase. Vor fi cantităţi de apă însemnate în mare parte a ţării, valabilă până miercuri dimineaţă.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în vestul şi nord-vestul ţării, apoi, mâine şi în noaptea de mâine spre poimâine mai ales în centru, nord-est, sud-vest şi la munte.

Vor urma perioade cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, iar pe alocuri vijelii şi grindină.

Atenționare de fenomene meteorologice PERICULOASE

În intervale scurte de timp se pot acumula 20-30 de litri pe metru pătrat, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. Miercuri şi joi, astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în sudul, centrul şi estul României, precizează meteorologii.

Zone vizate: Județul Suceava: Vicovu de Sus, Marginea, Vicovu de Jos, Straja, Frătăuții Noi, Moldovița, Frătăuții Vechi, Vatra Moldoviței, Horodnic de Sus, Brodina, Putna, Bilca, Voitinel, Gălănești, Horodnic de Jos, Sucevița, Izvoarele Sucevei, Ulma.