Lifestyle

Atenționare din partea medicilor veterinari legată de răspândirea virusului

Medicii veterinari subliniază că animalele de companie, deși pot face și ele complicații în această perioadă, nu sunt responsabile pentru răspândirea coronavirusului. Cel puţin aşa relevă studiile de până acum, citate în emisiunea PET-Club din această dimineaţă la Radio România Actualitaţi, de medicul veterinar Mario Codreanu, preşedinte al Asociaţei Medicilor Veterinari din România.

Animalele de companie pot dezvolta, în schimb, alte boli infecţioase din aceeaşi grupă „corona”, dar cu o altă modalitate de transmitere şi care nu au nicio legătură cu noul coronavirus, COVID 19, după cum spune medicul Mario Codreanu.

”Există numeroase virusuri, inclusiv coronavirusuri, care la animalele de companie, atât la câine, cât şi la pisică, sunt responsabile de generarea unor entităţi morbide, a unor boli infecţioase, dar cu o cu totul altă exprimare clinică, cu altă transmisibilitate care nu are nimic de-a face cu acest coronavirus COVID-19, ci fiind încadrat taxonomic /…/ de grupa coronavirusurilor, dar nu fac boala, nu dezvoltă şi nu s-a demonstrat a fi un transmiţător care să contribuie la contagiozitatea respectivei

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *