Info Actual > Showbiz > Au fost anunțate nominalizările pentru premiile Grammy. Sunt câteva surprize
Showbiz

Au fost anunțate nominalizările pentru premiile Grammy. Sunt câteva surprize

Au fost anunțate nominalizările pentru premiile Grammy. Sunt câteva surprize

Din cuprinsul articolului

Muzicianul american de jazz Jon Batiste şi cântăreţul canadian Justin Bieber sunt în fruntea nominalizărilor pentru premiile Grammy, cele mai importante distincţii ale industriei muzicale americane, potrivit listei prezentate marţi, informează Reuters.

Muzicianul de jazz Jon Batiste a condus marți nominalizările la premiile Grammy cu 11 nominalizări, urmat de Justin Bieber, Doja Cat și H.E.R, cu opt fiecare.

Batiste și Bieber vor concura pentru cel mai mare premiu – albumul anului – alături de cântăreața pop Billie Eilish, artistul R&B Doja Cat, compozitorul H.E.R, rapperul Kanye West, Tony Bennett și Lady Gaga, nou-venitul Olivia Rodrigo, Taylor Swift și rapperul Lil Nas X.
Cu 11 nominalizări, pianistul afro-american şi totodată artist R&B în vârstă de 35 de ani este cu mult în faţa megastarului pop canadian în vârstă de 27 de ani, cu opt nominalizări. Doja Cat şi H.E.R. au, de asemenea, opt, iar Billie Eilish şapte. Olivia Rodrigo, o cântăreaţă şi actriţă americană în vârstă de 18 ani, are şi şapte nominalizări.

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 31 ianuarie 2022, la Los Angeles, în cadrul celei de-a 64-a ceremonii de decernare a premiilor Grammy, difuzată de CBS, una dintre cele cinci mari reţele naţionale de televiziune din SUA, şi, bineînţeles, pe internet.

Au fost majorate nominalizările

Nominalizările în primele trei categorii – albumul, cântecul și discul anului – au fost majorate pentru prima dată de la 8 la 10.

Harvey Mason Jr, preşedintele Academiei de înregistrări, a declarat într-un comunicat că „aceste nominalizări reflectă frumuseţea peisajului muzical de astăzi, variat şi divers”.

Eilish, Rodrigo, Bieber și Batiste s-au numărat și ei printre cei 10 nominalizați pentru cântecul anului, alături de noul single de revenire al trupei suedeze Abba, „I Still Have Faith in You”.

Însă Swift, care a obținut un premiu pentru cel mai bun album pentru „Evermore”, a fost exclus atât din cursele pentru înregistrarea anului, cât și pentru cântecul anului.

Rodrigo, în vârstă de 18 ani, care a intrat în topurile din SUA în ianuarie, când single-ul ei „Drivers License” a devenit viral, a primit șapte premii, inclusiv cea mai bună artistă nouă și pentru albumul ei de debut „Sour”.