Economic

Automobile Dacia își încetează activitatea! 13.500 de angajați, în șomaj tehnic

Automobile Dacia își încetează activitatea! Ion Iordache, reprezentant al sindicatului de la Automobile Dacia, a făcut anunțul la Digi24. Începând cu data de 19 marti, până pe data de 5 aprilie. uzina Dacia îşi încetează activitatea, ca măsură preventivă.

„Decizia a fost luată în această dimineață. Compania va fi afectată cumplit, toți salariații sunt conștienți de asta, dar mai de preț este sănătatea lor”, a spus acesta.

Ion Iordache a declarat că la Dacia nu există niciun caz de coronavirus, „însă există angajați care au luat contact cu oameni din zone cu probleme și care stau izolați la domiciliu”.

Din cei 14.000 de angajați, 13.500 vor fi în șomaj tehnic. Vor rămâne pompierii, paznicii, oamenii de la mentenanță. În această perioadă, conform contractului de muncă, angajaţii vor primi 85% din salarii, conform contractului colectiv de muncă.

Liderul de sindicat a mai declarat: „S-a cerut ca statul să asiste în mod practic întreprinderile din mediul privat. Încă nu avem alte măsuri de protecție, se vor face deratizări în această perioadă.”

Tot mâine va opri producţia şi uzina Ford de la Craiova, tot din cauza epidemiei. Astfel de măsuri au fost implementate la nivelul întregii Europe, după ce Volkswagen, Mercedes-Benz, Nissan, Renault, Ford, Fiat sau Toyota au anunţat oprirea producţiei pe fondul epidemiei.