Social

Autoritățile au decis. Ce se întâmplă cu pacienții suspecţi sau confirmaţi cu noul virus

Autoritățile au decis. Pacienţii din judeţul Galaţi suspecţi sau confirmaţi cu noul coronavirus nu vor fi trataţi în spitalele din Brăila. Decizia a fost comunicată astăzi de autorităţile locale, după ce au analizat o solicitare în acest sens formulată de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.

Prefectul judeţului Brăila a explicat că nu va fi luată în calcul această propunere, întrucât a primit asigurări de la personalul medical că vor fi asigurate circuite pentru toţi pacienţii care ar putea să aibă probleme, iar acest răspuns va fi trimis către Ministerul Sănătăţii.

Autoritățile au decis: Vom lua doar măsuri care să fie foarte bine argumentate medical

„Toate spitalele din Brăila m-au asigurat că au pregătit circuite, astfel încât să gestioneze şi bolnavii neinfectaţi cu coronavirus, dar şi pe cei infectaţi, şi că toate aceste circuite le vom aşeza într-un document, pe care îl vor transmite Ministerul Sănătăţii. În funcţie de evoluţia ulterioară a situaţiei, vom vedea ce se mai întâmplă şi vom lua doar măsuri care să fie foarte bine argumentate medical.

Din acest motiv, am solicitat celor care nu sunt din domeniu să vorbească mai puţin în această perioadă şi i-am rugat pe cei care stăpânesc situaţia să îşi spună punctele de vedere, pentru că au argumente de natură medicală, singurele argumente pe care eu, unul, vreau să le luăm în considerare în această perioadă”, a menționat fostul senator Cătălin Boboc.

În acest sens, autorităţile din Galați au făcut apel la calm şi responsabilitate, după tensiunile create de această situaţie, informează RRA.