Info Actual > Social > Autoritățile impun restricții pentru români. Arafat, despre cei nevaccinați: „Nu este vorba despre a discrimina”
Social

Autoritățile impun restricții pentru români. Arafat, despre cei nevaccinați: „Nu este vorba despre a discrimina”

Autoritățile impun restricții pentru români. Arafat, despre cei nevaccinați: „Nu este vorba despre a discrimina”

Suntem în valul patru al pandemiei, iar varianta Delta este pe cale să devină dominantă în România. Îentru protecția populației, autoritățile din România vor impune reguli pentru cei nevaccinați. Vaccinare devine obligatorie? Ce categorie de oameni sunt vizați?

Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat noile măsuri pentru valul 4. Medicul a vorbit despre diferențele ce urmează să se aplice dintre persoanele vaccinate și cele care refuză imunizarea. Acesta a mai precizat că românii nu trebuie să ia această situație ca pe o discriminare, ci ca pe o măsură de protecție a populației.

Autoritățile impun restricții pentru români

„Nu este vorba despre a discrimina, ci de a proteja populația. Este vorba despre statusul sanitar pe care fiecare îl are. Cei vaccinați nu vor avea restricții, dar vor exista locuri în care se vor solicita fie certificatul, fie test, fie trecerea prin boală.”, a spus Raed Arafat.

Vaccinare devine obligatorie?

„Cel puțin eu nu am participat la nicio discuție în acest sens, de a obliga oamenii să fie vaccinați în mod general”, a declarat secretarul de stat Raed Araft.

Arafat, despre cei nevaccinați: „Nu este vorba despre a discrimina”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă,  îi avertizează pe cei care refuză să se vaccineze. Aceasta a precizat că aceștia nu ar trebui să aleagă varianta internării la ATI.

„În acest moment, nu se discută despre vaccinarea obligatorie, dar sperăm totuși că oamenii care acum refuză să se vaccineze să fie conștienți de importanța vaccinării și să aleagă acestă variantă și nu aceea a internării în spital pe o secție de terapie intensivă infectați cu COVID. A lor sau a celor cu care vin în contact”, a precizat ministrul Ioana Mihăilă.

Mihăilă , despre  vaccinul antigripal

„Am discutat de Direcțiile de Sănătate Publică pentru a pregăti infrastructura de stocare a vaccinului antigripal, astfel încât el să ajungă cât de repede posibil la medicii de faimile și la unitățile sanitare care adiministrează acest vaccin”, a declarat Ioana Mihăilă.