Social

„Avem bani de pensii!”. Când primesc seniorii banii în decembrie

veniturile seniorilor Sursă foto: playtech.ro
sursa foto arhiva personala

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice din România aduce vești importante privind plata pensiilor pentru seniori în luna decembrie. Daniel Baciu a declarat că „ Avem bani de pensii ” și că seniorii nu au de ce să își facă griji.

Anunțul vine în contextul apropierii sărbătorilor de iarnă, când toți românii își doresc să aibă parte de mese festive bogate. Daniel Baciu, șeful CNPP, a făcut acest anunț pentru a liniști populația.

Despre livrarea pensiilor în luna decembrie pentru, Daniel Baciu a precizat că există posibilitatea unor întârzieri.

Avem bani de pensii

Acest lucru se datorează lipsei de personal. Cu toate acestea, a subliniat că există fonduri suficiente pentru a plăti pensiile românilor în luna decembrie a acestui an.

„Avem banii de pensii. Am auzit zvonuri în piață că avem probleme cu banii, ceea ce nu este deloc adevărat. Poate unele ministere au, dar nu și Casa Națională de Pensii Publice. Lumea trebuie să știe că există bani și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători. Nu se pune problema să ajungem în imposibilitatea de a le mai plăti”, a declarat șeful CNPP.

Mai mult decât atât, Baciu a asigurat că zilele libere de la sfârșitul lui noiembrie și începutul lui decembrie nu vor afecta distribuirea pensiilor seniorilor.

Banii ar trebui să ajungă la timp

„Noi facem viramentele de bani către Poșta Română și alte bănci începând din 20 noiembrie. Faptul că vor exista câteva zile libere la finele lui noiembrie și început de decembrie nu ne afectează, fiindcă noi asigurăm fluxul normal. Sigur, va exista o presiune pe poștași care vor trebui să ajungă și în Munții Apuseni, și la cota 2.000, și la etajul zece al unui bloc din cine știe ce oraș. Dar o vor face, așa cum au mai făcut-o”, a continuat acesta.

În ceea ce privește egalizarea vârstei de pensionare între femei și bărbați, Daniel Baciu a menționat că aceasta se va realiza treptat, în anul 2035. Procesul va avea loc gradual.

„Noutatea este că practic egalizarea se face treptat, eșalonat și vreau să vă spun că și în actuala lege această creștere a vârstei de pensionare a femeilor la 63 de ani se face eșalonat până în 2030, urmând ca din 2030 până în 2035 să se facă și egalizarea până la 65 de ani cu vârsta de pensionare a bărbaților. Deci lucrul acesta se va întâmpla lent, practic în 2035 se va face această egalizare a vârstei de pensionare între femei și bărbați”, a transmis acesta, potrivit DailyBusiness.