Lifestyle

Avertisment apocaliptic de la Virgil Musta: Noua mutație va crea al treilea val de pandemie

Avertisment apocaliptic de la Virgil Musta: Noua mutație va crea al treilea val de pandemie

Avertisment apocaliptic de la Virgil Musta. Pandemia de COVID-19 provocată de coronavirus a paralizat lumea. Cercetătorii încearcă să pună capăt acestui virus, însă totul se complică. Virusul SARS-COV-2 este de neînvins și a generat un adevărat haos la nivel mondial.

Despre acest subiect a vorbit Virgil Musta, medicul epidemiolog de la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timișoara.  a vorbit despre noua tulpină a coronavirusului.

„Noua tulpina creeaza premisele unui al treilea val, ceea ce face ca sistemele de sanatate, care sunt deja sub o presiune deja foarte mare, sa nu mai faca fata, de aceea este necesar sa se ia masuri din fasa, pentru a nu se ajunge la o contagiozitate foarte mare”, a spus medicul Virgil Musta, la b1 tv.

Acest val poate fi totuşi tinut sub control, datorita faptului ca s-au impus masuri dure in ceea ce priveste circulatia persoanelor intre state.

Virusii sufera mai multe mutatii

„Virusii sufera mai multe mutatii, dar de obicei acestea sunt minore. S-au mai descoperit pe parcursul acestui an mai multe mutatii, dar care se pare ca nu au influentat nici patogenitatea, nici contagiozitatea acestui virus.

Sunt doua mutatii a proteinei care fixeaza virusul de celula

In aceasta situatie sunt doua mutatii a proteinei care fixeaza virusul de celula si permite intrarea in celula si creste contagiozitatea si transmisibilitatea bolii.

Apare o transmitere intensa, foarte greu de stapanit pentru ca vin in acelasi timp cu un un numar de cazuri severe si critice care necesita internare in terapie intensiva si deja locurile sunt limitate” a mai explicat epidemiologul.

Va ajunge noua formă de COVID și în România? De menționat este faptul că noua tulpină a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie a început deja să se răspândească în Europa. Pentru că s-au luat măsuri, riscul de a se transmite scade

Persoanele care vin din Marea Britanie sunt carantinate

„Am inteles ca deja s-au luat masuri, in sensul ca traficul este oprit pe cale aeriana, iar persoanele care vin din Marea Britanie sunt carantinate. In momentul in care o zona este carantinata, riscul de a se transmite scade. Este necesar sa se ia aceste masuri pentru ca altfel vom avea si mai mult de suferit”, a mai adăugat medicul.