Info Actual

Info Actual > Economic > Avertisment dur. Fermierii pot rămâne fără subvenții
Economic

Avertisment dur. Fermierii pot rămâne fără subvenții

Avertisment dur. Fermierii pot rămâne fără subvenții

Fermierii pot rămâne fără subvenții sau alte forme de sprijin financiar dacă incendiază resturile de vegetație de pe terenurile agricole, fără să respecte normele legale în vigoare.

 

Numărul incendiilor de vegetație a crescut la nivel național

Numai în ultimele săptămâni, numărul incendiilor de vegetație a crescut la nivel național, pompierii fiind nevoiți să intervină. Aceștia susțin că amenzile în aceste cazuri ar trebui mărite. În majoritatea cazurilor, autorii sunt greu de identificat.

6 

Fermierii care dau foc vegetației uscate generează un uriaș pericol

Avertismentele vizează mai ales pe fermieri, care sunt îndemnați să nu utilizeze focul pentru distrugerea resturilor vegetale, riscul de extindere a incendiului fiind mare în această perioadă, ca și în zilele cu vânt puternic. Potrivit pompierilor, utilizarea focului este periculoasă și în locurile învecinate cu pădurea sau aflate în apropierea localităților, dar și în zonele cu vegetație uscată pentru că focul poate scăpa de sub control și este greu de stins în zilele cu temperaturi ridicate.

Conform pompierilor sălăjeni, an de an sunt semnalate nenumărate incendii de vegetație cauzate mai ales de către fermierii dornici de a scăpa rapid de resturile vegetale de pe suprafețele agricole