Lifestyle

Avertisment dur ONU. „Urmează o foamete de proporții biblice”

Avertisment dur ONU. „Urmează o foamete de proporții biblice”. Pandemia cauzată de COVID-19 va aduce o foamete de „proporţii Biblice”, afectând circa 265 de milioane de oameni. Declarația îi aparține lui David Beasley, Directorul Executiv al Programului Alimentar Mondial al ONU. Acesta a avertizat că este necesară o acțiune urgentă pentru a evita o catastrofă.

Potrivit unui raport elaborat de ONU şi alte organizaţii, numărul persoanelor care suferă de foame ar putea crește de la 135 de milioane la peste 250 milioane. Cei mai expuși riscului se află în 10 state afectate de conflicte, criză economică și schimbări climatice.

Al patrulea raport global anual privind crizele alimentare evidențiază Yemen, Republica Democrată Congo, Afganistan, Venezuela, Etiopia, Sudanul de Sud, Sudan, Siria, Nigeria și Haiti. Raportul spune că în Sudanul de Sud, 61% din populație a fost afectată de criza alimentară anul trecut.

Declarație ciudată. Șeful Organizaţiei Naţunilor Unite pentru asistenţă alimentară, David Beasley: Urmează o foamete „de proporții biblice”

Chiar înainte de izbucnirea focarului de Coronavirus, unele zone din Africa de Est și Asia de Sud se confruntau deja cu deficiențe alimentare grave. Aceste deficiențe sunt cauzate de secetă și de invazii majore ale lăcustelor în ultimele decenii.

În cadrul Consiliului de Securitate al ONU în cadrul unei conferințe video, David Beasley a mai spus că lumea trebuie „să acționeze cu înțelepciune și să acționeze rapid”.

„Am putea să ne confruntăm cu o pandemie a foametei de proporții biblice în câteva luni scurte. Este o catastrofă umanitară și alimentară și nu avem timpul de partea noastră”, a spus acesta, conform The Guardian.

Într-un apel la acțiune, el a adăugat: „Cred că, prin expertiza și parteneriatele noastre, putem reuni echipele și programele necesare pentru a face ca pandemia Covid-19 să nu devină o catastrofă a crizei umane și alimentare”.