Diverse

Avertisment pentru ca populația să nu se teamă: Avioane ale Forțelor Aeriene Române vor executa zboruri la mică înălţime

Avertisment pentru ca populația să nu se teamă: Avioane ale Forțelor Aeriene Române vor executa zboruri la mică înălţime

În contextul regional dat, statul român trebuie să intreprindă anumite măsuri, minime, pentru siguranța țării. Exact din acest motiv și numărul antrenamentelor militare va crește, după cum au declarat responsabilii din domeniul dat. Primul anunț în acest sens a venit de la reprezentanții Forțelor Aeriene Române.

Avertisment pentru ca populația să nu se teamă: Avioane ale Forțelor Aeriene Române vor executa zboruri la mică înălţime

În perioada 21-23 septembrie, aeronave C-130 Hercules şi C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române vor executa, zboruri la înălţimi mici (aproximativ 150 m faţă de sol), în spațiul aerian național, au anunţat miercuri reprezentanţii Forțelor Aeriene Române.

„Menţionăm că aceste activităţi de zbor sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant în condiţii cât mai reale, fapt care contribuie la creşterea capacităţii acţionale a Forţelor Aeriene Române”, se arată într-un comunicat al Forțelor Aeriene Române.

În același context se arată că Statul Major al Forţelor Aeriene se preocupă constant pentru diminuarea impactului activităţilor aeronautice asupra comunităţii locale, urmărind în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloţilor, în conformitate cu cerinţele specifice, obiective care includ şi executarea unor antrenamente adecvate condiţiilor de luptă actuale.

Prima reacție oficială din România

Amintim că prima reacție oficială din România, la nivel înalt, îi aparține premierului Nicolae Ciucă, care s-a declarat îngrijorat de situația regională, la începutul ședinței de guvern de ieri, care a avut loc după declarațiile furibunde ale liderului de la Kremlin.

Astăzi este Ziua Internaţională a Păcii şi în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate, în această dimineaţă am luat act de declaraţiile preşedintelui Putin, am luat act cu îngrijorare de declaraţiile referitoare la mobilizarea parţială a armatei Federaţiei Ruse şi la desfăşurarea aşa-ziselor referendumuri în Donbas, Herson şi Zaporojie. Ne menţinem atitudinea echilibrată şi vom continua să analizăm cu calm evoluţia situaţiei împreună cu aliaţii noştri din NATO şi partenerii din Uniunea Europeană. Îmi exprim, totodată, speranţa ca situaţia în zona de conflict să nu escaladeze”, a afirmat primul ministru Nicolae Ciucă, în cadrul şedinţei de Guvern.