Info Actual > Social > Avertismentul medicului Adrian Marinescu. Cum vor fi sărbătorile de iarnă: „ Pandemia nu a trecut. E clar că vom avea …”
Social

Avertismentul medicului Adrian Marinescu. Cum vor fi sărbătorile de iarnă: „ Pandemia nu a trecut. E clar că vom avea …”

Avertismentul medicului Adrian Marinescu. Cum vor fi sărbătorile de iarnă: „ Pandemia nu a trecut. E clar că vom avea …”

Avertismentul medicului Adrian Marinescu. Cum vor fi sărbătorile de iarnă: „ E clar că vom avea …”

Situația actuală epidemiologică ridică încă multe semne de întrebare despre potențiale măsuri de relaxare. Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, a explicat, într-o emisiune TV, despre cum vor fi sărbătorile de iarnă. Despre riscurile la care ne vom supune, medicul spune că „nu poți să nu te uiți cu un ochi la ce se va întâmpla”.

Marinescu: Să fim și prudenți și să ne gândim că pandemia nu a trecut

În cadrul unui interviu în emisiune „Marius Tucă Show”, de la Aleph News, medicul Marinescu spune că „lucrurile sunt mai mult decât echilibrate și de la o zi la alta situația e mai bună. Numai că nu poți să nu te uiți cu un ochi la ce se va întâmpla mai încolo”.

E clar că vom avea sărbători liniștite, este un lucru cert pentru noi toți, dar contează ce va fi pe urmă.

Marinescu: „Să fim și prudenți”

Și eu sper că în afară de faptul că vom crește vaccinarea – tot sper că vom crește vaccinarea în intervalul acesta de timp – sper să fim și prudenți și să ne gândim că pandemia nu a trecut”, a spus directorul medical de la „Matei Balș”

Medicul recomandă respectarea măsurilor anti-COVID pentru a avea sărbători liniștite.

„Sper că în afară de faptul că vom crește vaccinarea – tot sper că vom crește vaccinarea în intervalul acesta de timp – sper să fim și prudenți și să ne gândim că pandemia nu a trecut”, a mai spus Adrian Marinescu.

Potrivit medicului Adrian Marinescu, vaccinarea face diferența între cazurile grave de COVID-19 și cele ușoare.

Amintim faptul că ieri, 24 noiembrei, a fost emis buletinul informativ privind evoluția cazurilor de coronavirus din România.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.796 de noi cazuri de coronavirus.

În intervalul 23.11.2021 (10:00) – 24.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 231 de decese (122 bărbați și 109 femei), din care 36 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.