Actual

Cum au apărut miniştrii cabinetului Ciucă în şedinţa de Guvern

Cum au apărut miniştrii cabinetului Ciucă în şedinţa de Guvern

După patru luni reapare masca de protecţie la Palatul Victoria. Astăzi, în şedinţa de Guvern toţi miniştrii au purtat mască. Masca de protecţie a mai fost purtată şi la întânirea premierului Nicolae Ciucă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu și rectorii și reprezentanții mediului universitar din țară.

Cum au apărut miniştrii cabinetului Ciucă în şedinţa de Guvern

Îu ultima săptămână, au fost înregistrate 44.000 de cazuri de de COVID, a declarat Alexandru Rafila, ministrul sănătății, estimând că probabil săptămâna viitoare se vor înregistra 70.000 de cazuri, adică 10.000 de cazuri pe zi.

De asemenea, el a mai anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 12.353 de cazuri noi de COVID, fiind efectuate 34.921 de teste. De asemenea la ATI sunt 215 pacienți. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate și 32 de decese.

32 de decese COVID

De asemenea, în ultima săptămână au fost raportate de către INSP 32 de decese (21 bărbați și 11 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință. Dintre cele 32 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, unul,1 la categoria de vârstă 40-49 de ani, unul, la categoria de vârstă 50-59 de ani, 9, la categoria de vârstă 60-69 de ani, 9, la categoria de vârstă 70-99 de ani și 11, la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Ministrul Alexandru Rafila susține, însă, că nu ar trebui să ne impacientăm și că această creștere a cazurilor de Covid nu ar pune probleme sistemului de sănătate din România, printr-un val mare de internări.

El a spus că o creștere și mai mare a numărului de cazuri ar putea fi posibilă din cauza subvariantei BA.5, foarte contagioasă și care afectează atât persoanele vaccinate cât și pe cele trecute prin boală.

El a estimat că în august s-ar putea ajunge chiar și la 10.000 de cazuri pe zi.

Adrian Marinescu, spitalul Matei Balș: Vom conviețui cu virusul

Ce se întâmplă în România nu trebuie să ne alarmeze, spune medicul infecționist Adrian Marinescu, de la spitalul Matei Balș, din Capitală.

Creșterea numărului de cazuri Covid „se încadrează într-un trend european și nu face România notă discordantă”, a declarat acesta pentru Europa Liberă.