Info Actual

Info Actual > Social > Avertismentul meteorologilor. Calendarul agricol ar trebui decalat
Social

Avertismentul meteorologilor. Calendarul agricol ar trebui decalat

Avertismentul meteorologilor. Calendarul agricol ar trebui decalat

Avertismentul meteorologilor. Calendarul agricol ar trebui decalat.

Schimbările climatice au o influență directă asupra agriculturii. Specialiștii consideră că fermierii ar trebui să se adapteze rapid efectelor schimbărilor climatice. Meteorologii susțin că noua perioadă agricolă a început luna aceasta tot sub semnul secetei. Aceștia avertizează că lunile secetoase vor deveni tot mai frecvente.

Calendarul agricol ar trebui decalat

Elena Mateescu, directoarea Administrației Naționale de Meteorologie, este de părere că fermierii ar trebui să schimbe tehnologiile de însămânțare. Mateescu eset de părere că sunt recomandate soiuri și hibrizi cu rezistență la temperaturi ridicate și cu perioade de vegetație mai scurte. În opinia ei, conform RRA, ar trebui decalat calendarul agricol.

„Pentru zona de sud, sud-est a ţării va trebui să luăm în considerare schimbarea calendarului înființării culturilor de toamnă spre o lună mai târzie, după data de 15 octombrie și chiar prima jumătate a lunii noiembrie, luând în considerare tendința de creștere în continuare a valorilor de temperaturi și prelungirea anotimpului de vară. Iată acest deficit accentuat care este resimțit în ultimii ani din ce în ce mai acut în această perioadă”, a declarat Elena Mateescu.

Între timp, Ministerul Agriculturii a început de ieri să plătească despăgubiri pentru producătorii afectați de secetă. Potrivit datelor oficiale, aproximativ un milion de hectare de culturi au fost compromise anul acesta.