Social

Avertismentul Monicai Pop: „Purtați ochelari, virusul poate intra prin ochi”

Avertismentul Monicai Pop! Celebrul oftalmolog avertizeaza ca ochelarii de protectie ar trebui folositi si recomandati la fel ca masca sanitara. Medicul sustine ca ochii reprezinta o poarta de intrare si iesire a virusului din organism.

,,Suprafața oculară este la fel de periculoasă ca nazo-farigele, pentru că orice om contaminat cu noul COVID îl are și în secreția lacrimală. (…) Sunt foarte mulți purtători asimptomatici; au virusul în secreția lacrimală, dar nu putem detecta prezența, pentru că nu sunt teste. Trebuie să ne gândim că și o conjunctivită ușoară poate fi semnul unui debut de COVID. (…) 4% dintre cei contaminați au această conjunctivită la început”, a explicat Monica Pop.

Avertismentul Monicai Pop. Cat despre ochelarii pe care ar trebui sa-i utilizam, oftalmologul a precizat ca sunt situatii diferite. Ca principiu general, cei care un poartă ochelari medicali trebuie să ia în calcul o pereche de ochelari fără dioptri, sau ochelari de soare. Indiferent de ce tip de ochelari purtăm, igienizarea lor și a ochilor este esențială.

,,În secreția lacrimală se găsesc viruși, de aceea ochii trebuie spălați cu apă rece, iar ochelarii cu săpun”, a precizat celebrul oftalmolog pentru Realitatea Plus.