Actual Sănătate

Ce s-a întâmplat la Spitalul Fundeni cu dr. Monica Pop, operată pentru a cincea oară de cancer

Ce s-a întâmplat la Spitalul Fundeni cu dr. Monica Pop, operată pentru a cincea oară de cancer
evz.ro

Recent, Monica Pop a trecut prin noi momente extrem de dificile după ce a trebuit să se supună unei noi operații deoarece boala sa a recidivat.

În direct la TV, celebrul medic a povestit momentele de cumpănă prin care a trecut în clipa în care a fost operată pentru a cincea oară. Situația a fost cu mult mai dificlă întrucât medicii chirurgi care trebuia să o opereze aveau în față un pacient care a mai trecut prin 4 operații.

Trăirile medicului Monica Pop la primirea „veștii” că trebuie să fie supusă unei noi intervenții chirurgicale

În clipa în care a auzit că trebuie din nou să se opereze, a cincea oară, medicul a a dezvăluit ce a simțit:

„Vă daţi seama ce a fost în sufletul meu. Dar dacă porneşti cu optimism şi încredere, trebuie să depăşim. Nu aveam de ales. Nu sunt un bolnav comod. Vă puteţi imagina! A cincea operaţie! E foarte greu pentru chirurgi după câte aderenţe sunt într-un abdomen operat de patru ori să ajungi acolo unde vrei”.

Care a fost cauza care a condus la o nouă operație

Monica Pop a explicat: „A apărut o mică recidivă sub tratament, dar asta este boala – boală severă și gravă, dar de stăpânit. Vă dați seama, când am auzit că trebuie o nouă intervenție chirurgicală – a cincea – și mai ales că sunt și eu medic și știu foarte bine ce înseamnă pentru chirurgi să opereze un abdomen cu patru operații în antecedente.

Acolo sunt niște aderențe foarte greu de ajuns în zona respectivă și știam foarte bine cât este de greu – și pentru ei, și pentru mine. Am depășit lucrul acesta, ce să fac, nu am avut de ales și am ales, și bine am făcut, Spitalul Fundeni, despre care nu știam nimic”.

Declaratiile Dr.Monica Pop după intervenția chirurgicală

După ce a ieşit de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Fundeni, fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală a făcut primele declaraţii, la România TV.

Încă de la început, Monica Pop a ținut să spună că este efectiv un miracol și a mulțumit întregii echipe care a avut grijă de ea de la Institutul Clinic Fundeni.

Monica Pop, care se luptă cu cancerul de colon, după ce a ieşit de la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Fundeni a spus:

„Am venit din reanimare direct acasă. Sunt acasă, sunt bine şi mă pregătesc să merg la lucru. Normal! Aşa am făcut întotdeauna după toate operaţiile. În ziua imediat externării, am mers la lucru.

M-am recuperat destul de bine. A fost o operație grea şi pentru chirurgi şi pentru mine. Nu am cuvinte! Pentru mulţumiri nu sunt cuvinte”.

Părerea Dr.Monica Pop despre condițiile și personalul medical din Spitalul Clinic Fundeni

Medicul Monica Pop a dezvăluit că în clipa în care s-a trezit din anestezie, a crezut că este la NASA.

În acest sens, ea a declarat: „E cu totul altceva decât suntem noi obișnuiți să vedem într-o secție de anestezie și terapie intensivă. Poate oricine să vadă și să verifice dacă am exagerat măcar cu vreun cuvânt”.

Astfel, fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din Capitală a apreciat condițiile în care s-a desfășurat operația și a arătat că unitatea este deasupra oricărui spital de orice fel. Referitor la acest aspect, medicul Monica Pop a a scris pe contul său de socializare următoarele:

“ Secția de ANESTEZIE ȘI TERAPIE INTENSIVĂ, condusă de doamna Prof. Dr. Dana Tomescu. Miracol. Am crezut că sunt la N.A.S.A.! Numai rezerve cu 1-2 paturi, cu pereți din sticlă. Fiecare pat dotat cu ventilator și cu toată aparatura necesară. Monitorizare perfectă. Analize de 2-3 ori pe zi. TOT personalul medical intră în rezerve exclusiv cu papuci, halat de unică folosință, mască, bonetă! De fiecare dată!

Filtre peste filtre de aer. Mop și substanțe de curățenie pentru fiecare rezervă, separat, nimic comun. Politețe, profesionalism și bună cuviință! În seara în care am ajuns acolo, a intrat la mine un domn, „mascat” și mi-a spus:”Sunt ASISTENTUL dumneavoastră PERSONAL”!!! Poftim? Cum? Așa e! Un asistent la 2-3 pacienți din ATI ! Credeți?

Am avut ceva probleme de saturație și de insuficiență hepatică (ca la doctori) fapt pentru care am rămas în ATI. 2-3 zile am fost cam somnolentă. Tratament susținut, recuperare. A venit pentru recuperare respiratorie și fizică domnul kineto-terapeut! Foarte drăguț și apropiat și dânsul! Exerciții de mișcare (e cam greu pentru că durerile post-operatorii nu sunt mici) și de respirație! Toate s-au ameliorat mult.

La una din rezerve era o doamnă cu transplant hepatic. Au și psiholog. Intra la dânsa zilnic. Prin pereții de sticlă vedeam tot ce se întâmplă, mulțimea de medici, asistenți și infirmiere care roiau profesionist în jurul fiecărui bolnav; cu cât mai grav, cu atât mai mulți, fiecare cu manevra de care răspundea!

M-am bucurat de o anestezie de excepție, data de doamna Profesor Dana Tomescu, împreună cu doamna Doctor Mihaela Oliță, care , printr-o tehnică deosebită au reușit să diminueze din durerile post-operatorii (care repet nu sunt mici deloc și nici ușor de suportat). Toți medicii din ATI – înalt profesionalism, comportament ales, apropiat! Imprimat , bineințeles de doamna Profesor Dana Tomescu! Acestei doamne i se datorează tot ce am vazut cu ochii mei în secția de ATI condusă de dânsa. Doamnă, domnilor și doamnelor Doctori anesteziști din această secție, vă multumesc din adâncul sufletului meu! Deși într-un moment greu pentru mine, sunt incitată pentru șansa de a constata încă o dată cât de deosebiți sunt medicii și asistenții români, MEDICI ADEVĂRAȚI, OAMENI ADEVĂRAȚI! VĂ MULȚUMESC IAR!

AȚI DOVEDIT CĂ SE POATE! Cred că în nicio secție ATI din afara țării nu poate fi mai bine. Nu are cum! Și dumneavoastră, doamna Profesor Tomescu, toată prețuirea mea! Meritați să știe toți cei care dau cu răutate și cu noroi în sistemul nostru de sănătate, ce ați putut face acolo! Nu au venit să consatate? Nu, pentru că e mult prea bine! Dacă erau aspecte negative veneau cu viteză! Cei la care ma refer, mergeți și constatați dacă am exagerat cu ceva!

Astazi e ziua mea de naștere! Sunt deja acasă și sunt bine, mă pregătesc să merg la treabă în vreo 2 zile.

Vă mulțumesc tuturor pentru tot, inclusiv pentru flori, telefoane și mesaje!”

Totodată, Dr.Pop a adăugat:

“Mă felicit că am ales Spitalul Fundeni, despre care nu ştiam nimic. Pur şi simplu, am nimerit acolo! Chirurgii şi anesteziştii veneau de nu ştiu câte ori la fiecare pacient. E efectiv un miracol. Doamna profesor Dana Tomescu ce a reuşit să facă acolo este extraterestru!”.

După experienţa de pacient la Spitalul Fundeni”, Dr.Monica Pop este convinsă să lucrurile se pot remedia în România în ceea ce privește sistemul de sănătate. Condiţia ar fi ca managerii unităţilor sanitare să nu fie numiţi politic.

„Ce am văzut acolo! Filtre în fiecare salon! Bolnavii în stare gravă aveau şi psiholog. Dacă acolo se poate şi e spital public, se poate peste tot. E efectiv miraculos!”, a concluzionat Dr.Monica Pop referitor la sistemul public de sănătate din România.

Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!