Social

Bacalaureat și Evaluare Națională. Augustin Zegrean: ”Este o problemă mai complicată”

Bacalaureat și Evaluare Națională. Augustin Zegrean: ”Este o problemă mai complicată”. Disputa din spațiul public legată de legalitatea măsurării temperaturii la intrarea în spații publice aglomerate, devine din ce în ce mai consistentă. Profesorii și părinții, deopotrivă, își pun din ce în ce mai multe întrebări.

Ce fac elevii dacă în dimineața când au de susținut examenele vor avea, din varii motive, temperatura ceva mai ridicată decât limita de 37,3 grade? Vor avea dreptul să-și dea examenele sau vor fi trimiși acasă?

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat la Digi24 că elevii care nu vor fi lăsați să dea examenele anula acesta, „la anul nu vor mai da în aceleași condiții examenele și e o mare problemă”.

Acesta a mai spus că eBacaleureatul și Evaluarea Națională de anul acesta „sunt total diferite de examenele de până acum.

Elevii din anul acesta, „la anul nu vor mai da în aceleași condiții examenele”

„În legătură cu elevii este o problemă mai complicată. Pentru că Bacalaureatul și Evaluarea Națională de anul acesta sunt total diferite decât bacalaureatele și examenele de până acum. Vor da examen numai din materia învățată în primul semestru.

Și dacă nu vor fi lăsați să-și dea examenul anul acesta, la anul nu vor mai da în aceleași condiții examenele și e o mare problemă”, a declarat Augustin Zegrean.

„Elevii depistați cu temperatură trebuie să fie dirijați în alte săli”

„Ar trebui ca Ministerul Învățământului și în general cei care organizează astfel de examene să găsească soluții. Poate că o soluție ar fi ca cei care sunt depistați cu temperatură în ziua aceea să fie dirijați în alte săli decât cei fără temperatură, de exemplu.

Dar în niciun caz nu ar trebui înlăturați de la examene, pentru că există această problemă specială anul acesta. În plus, dacă ar da la toamnă examenul, când le-ar trece febra, ar fi o problemă cu repartizarea lor în licee. Pentru că locurile s-ar ocupa în liceele bune, facultățile și-ar ocupa locurile.

Deci ar fi o mare problemă pentru ei. Vor trebui găsite soluții, pentru că dacă acei copii se duc până la școală înseamnă că sunt apți de a da examen”, a mai spus Augustin Zegrean.