Info Actual

Info Actual > Politică > Barack Obama reacționează în urma violențelor de la Capitoliu: Dezonoare și rușine pentru națiunea noastră
Politică

Barack Obama reacționează în urma violențelor de la Capitoliu: Dezonoare și rușine pentru națiunea noastră

Barack Obama reacționează în urma violențelor de la Capitoliu: Dezonoare și rușine pentru națiunea noastră

Barack Obama reacționează în urma violențelor de la Capitoliu. Fostul președinte al SUA a reacționat după ce suporterii președintelui în exercițiu, Donald Trump, au pătruns cu forța în clădirea Capitoliului pentru a împiedica validarea oficială a președintelui ales, Joe Biden, la Casa Albă.

Barack Obama a transmis un mesaj vehement prin intermediul rețelei sale de socializare și descrie acest moment drept unul de “mare dezonoare și rușine” pentru SUA, dar nu reprezintă o “surpriză totală”.

Barack Obama reacționează în urma violențelor de la Capitoliu: Dezonoare și rușine pentru națiunea noastră

“Istoria va reține pe bună dreptate violențele de astăzi de la Capitoliu, instigate de un președinte în exercițiu (n.r Donald Trump) care a continuat să mintă în legatură cu rezultate unor alegeri legitime, ca un moment de mare dezonoare și rușine pentru națiunea noastră. Ar însemna să ne păcălim singuri dacă le-am trata ca o surpriza totală”, a transmis Barack Obama, pe retelele de socializare, potrivit CNN.

“Un partid politic, prea reticent să spună adevărul. NU au fost alegeri strânse”

“De două luni, un partid politic și ecosistemul media care îl însoțește au fost de prea multe ori reticenți în a le spune susținătorilor săi adevărul, și anume că nu au fost alegeri extrem de strânse și că președintele ales Joe Biden va fi investit la 20 ianuarie. Discursul lor fantezist s-a îndepartat ca o spirală de realitate și se bazează pe ani de resentimente sădite. Acum vedem consecințele, stimulate într-un crescendo violent”, a mai scris Obama.

Fostul lider american a mai spus  că liderii republicani au de ales între “a continua să meargă în jos pe acest drum și să amplifice focurile dezlănțuite” și “realitate” și “primii pași pentru stingerea flăcărilor. Ei pot alege America!”.