Social

Bărbat arestat după ce a infectat 22 de persoane: „Vă voi infecta pe toți!”

Bărbat arestat după ce a infectat 22 de persoane: „Vă voi infecta pe toți!”

Bărbat arestat după ce a infectat 22 de persoane. „Super contagistul”, în vârstă de 40 de ani, a continuat să meargă la muncă cu tuse și febră de 40 de grade. Judecătorul l-a eliberat de acuzații după ce l-a interogat.

Poliția Națională a arestat ieri un bărbat în vârstă de 40 de ani acuzat că a infectat 22 de persoane cu Covid-19, ignorând recomandările de sănătate. În ciuda faptului că prezintă simptome clare și febră mare, el a continuat să meargă la locul de muncă și la sala de sport pe care o frecventa, tusind și coborând masca în timp ce-i amenința pe colegii săi: „Am să-ți dau tot coronavirusul”.

Autoritățile de poliție l-au adus în judecată pe acuzat, care se confruntă cu acuzații pentru o infracțiune de vătămări corporale, deși niciuna dintre persoanele infectate nu a prezentat simptome grave. Ei îl învinovățesc pentru izbucnirea unui focar care a fost detectat în urmă cu câteva săptămâni în orașul mallorcan Manacor.

Potrivit anchetei poliției, bărbatul a fost infectat și și-a ascuns boala. El a continuat să meargă la compania unde lucrează, un magazin de produse alimentare, în timp ce încă aștepta rezultatul testului PCR și în ciuda faptului că prezenta simptome clare dede boală.

Colegii săi și managerul unității unde lucra i-au ordonat să meargă acasă și să se izoleze până când au fost cunoscute rezultatele testelor. Potrivit mărturiilor obținute de ancheta poliției, acesta s-a întors la muncă cu febră de 40 de grade și a venit să se plimbe prin incintă, scoțându-și masca la tuse și comentând riscul de contagiune.

Bărbat arestat după ce a infectat 22 de persoane. Când a fost depistat pozitiv la testul PCR, personalul a fost alarmat și, în urma protocolului, toți lucrătorii au fost testați. Cinci au dat rezultate pozitive și au infectat persoane din mediul lor familial, inclusiv un copil de un an.

Printre cei care au participat la sala de gimnastică la care a participat bărbatul au fost depistate alte 3 persoane pozitive. În total, Poliția ar fi atribuit contagiunea directă a 8 persoane și cea indirectă a 14, inclusiv trei minori.

Aceasta este prima detenție de acest fel înregistrată la Mallorca, unde au existat numeroase arestări.

Autoritatea judiciară va stabili dacă există vreun fel de răspundere penală sau dacă este o acțiune care nu merită reproș penal.