Info Actual > Diverse > Băutură cu efect antibacterian! Lidia Fecioru: Foarte bun pentru pentru tractul digestiv
Diverse

Băutură cu efect antibacterian! Lidia Fecioru: Foarte bun pentru pentru tractul digestiv

Băutură cu efect antibacterian! Lidia Fecioru: Foarte bun pentru pentru tractul digestiv

Băutură cu efect antibacterian! Lidia Fecioru a prezentat un remediu magic pentru sanatatea dumneavoastra, în special pentru tractul digestiv.

Este vorba de ceaiul din coaja de rodie, care are efecte benefice asupra organismului.

„Un ceai făcut din coajă de rodie puțin uscată este foarte bun pentru diaree, pentru tractul digestiv, dar și pentru ulcere.

Băutură cu efect antibacterian. Se folosesc 10 – 12 grame de coajă de rodie

Într-un vas ușor încălzit se pun cojile de rodie, se toarnă apă fierbinte și se lasă 20 – 30 de minute la infuzat.

Se folosesc 10 – 12 grame de coajă de rodie cu 200 de ml de apă fierbinte.

Se bea jumătate de pahar dimineața și jumătate de pahar seara”, a spus Lidia Fecioru la Antena3.

Un studiu care a fost realizat o echipă de cercetători din Israel arată că sucul de rodii reduce considerabil o serie de complicaţii ale bolilor de rinichi.

Cercetarea a fost realizată pe 101 pacienţi care fac dializă. O parte dintre ei au consumat această băutură de trei ori pe săptămână, timp de un an, iar ceilalţi au primit un lichid placebo în aceeaşi perioadă. Diferenţele dintre cele două categorii au fost impresionante, notează www.medicalnewstoday.com.

Indicat şi pentru hipertensivi

Testele de laborator au arătat că în cazul pacienţilor care au băut sucul de rodii s-a redus substanţial aşa numitul stres oxidant, cauzat de radicalii liberi. Mai mult, riscurile ca aceşti pacienţi să fie spitalizaţi din cauza infecţiilor au fost mult mai mici decât în cazul celorlalţi.

Autorii cercetării au declarat că un consum de suc de rodii în cantitate controlată şi cu monitorizarea nivelului de potasiu poate reduce complicaţiile care apar frecvent la bolnavii care fac dializă.

Studii similare, realizate în ultimii ani, arată că sucul de rodii are o serie de beneficii asupra organismului, printre care diminuarea colesterolului şi scăderea tensiunii arteriale, fiind indicat pacienţilor cu diabet şi celor cu hipertensiune.