Info Actual

Info Actual > Social > Beatrice Mahler: Pacienții au fost transferați în secția de Terapie Intensivă din clădirea spitalului
Social

Beatrice Mahler: Pacienții au fost transferați în secția de Terapie Intensivă din clădirea spitalului

Beatrice Mahler: Pacienții au fost transferați în secția de Terapie Intensivă din clădirea spitalului

Medicul Beatrice Mahler a declarat că pacienții diagnosticați cu COVID care se aflau în unitatea mobilă din curtea Institutului Marius Nasta, unde s-a întâmplat incidentul, au fost transferați în secția de Terapie Intensivă din clădirea spitalului.

Toți cei 7 pacienți din unitatea mobilă de Terapie Intensivă din curtea Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta sunt bine și au fost transferați în secția de Terapie Intensivă din clădirea spitalului. Niciunul dintre aceștia nu era intubat, toți fiind ventilați non-invaziv.

”Aparatul de ventilație din secție este mai mic, nu face față”

Beatrice Mahler, managerul spitalului, a spus că aparatura cu care pacienți erau ventilați a fost și motivul pentru care cei șapte pacienți au fost internați în unitatea mobilă ATI, deși erau locuri libere în spital.

„Ține de gravitatea cazurilor și de aparatura pe care o avem în unitatea mobilă. Sunt ventilatoare performante și putem să îi ventilăm mult mai eficient cu ventilatoarele din unitatea mobilă decât cu cele mici, din secția din spital. Aparatul de ventilație din secție este mai mic, nu face față și nu asigură o oxigenare eficientă, față de ventilatoarele care sunt în unitatea mobilă și sunt exact aceleași pe care le folosim și pentru intubație”, a declarat Beatrice Mahler.

Medicul a mai precizat: „Pentru pacient este mult mai bine să fie ventilat la acele aparate și are șanse să treacă mai ușor peste boală dacă este ventilat corespunzător, pentru a nu ajunge să fie intubat. Acesta este scopul, de fapt, să fie ventilat cât mai bine pentru a nu ajunge să fie intubat. Iar aceste ventilatoare merg mult mai bine în unitățile mobile, unde ai plintă specială de Terapie Intensivă, nu le poți duce în secție, unde ai o plintă doar cu un oxigen și o aspirație”, potrivit Libertatea.