Diverse

Bei aceste băuturi dietetice și crezi că o să slăbești? Nu faci decât să îți păcălești organismul

Bei aceste băuturi dietetice și crezi că o să slăbești? Nu faci decât să îți păcălești organismul

Organizația Mondială a Sănătății spune că un adult poate consuma până la 12 lingurițe pe zi, adică cantitatea pe care o conține o doză obișnuită de Coca-Cola.

Din acest motiv, mulți oameni apelează la opțiunile „ușoare” sau zero, care sunt la fel de dulci datorită îndulcitorilor artificiali. Acești îndulcitori artificiali „păcălesc” organismul.

Și deși industria insistă să ne vândă produse cu zero zahăr ca soluție la obezitate și la un stil de viață sănătos, există multe studii care reflectă efectele nocive pe care consumul acestor băuturi le are asupra organismului nostru.

Organismul nu este lămurit cu privire la mecanismele de metabolizare a acestor îndulcitori și reacționează prin eliberarea insulinei.

După cum știți, acest hormon este bine cunoscut pentru facilitarea acumulării de grăsime. De fapt, printre multe alte studii, oamenii de știință au publicat o investigație în care s-a descoperit că o persoană care bea mai mult de douăzeci de băuturi răcoritoare îndulcite artificial pe săptămână și-a dublat riscul de a fi supraponderal și obez, în comparație cu persoanele care nu au băut niciuna dintre dintre aceste băuturi.

Un alt studiu explică faptul că îndulcitorii nenutritivi pregătesc organismul să primească o doză de zahăr care în cele din urmă nu ajunge niciodată în corpul nostru. Acest lucru face ca metabolismul nostru să încetinească și să ardă mai puține calorii. In plus, aceste tipuri de bauturi si ingredientele lor iti fac mai foame si te fac sa mananci mai mult zahar pentru a suplimenta acea doza pe care nu i-ai oferit-o pana acum.

Din acest motiv, este important, dacă vrei să slăbești și ai ales să bei băuturi ușoare, zero sau oricare dintre băuturile fără zahăr, să cunoști efectele pe care le exercită asupra dietei și metabolismului tău. Aici, dragă cititor, vă aducem o listă cu cele care se îngrașă cel mai mult.

Coca-cola Zero

Lichidul său zaharat a arătat foarte clar că te face să mai bei un pahar în plus. Are un conținut scăzut de calorii, în care s-a încorporat ciclamatul de sodiu, care este de 50 de ori mai dulce decât zahărul.

Și în ciuda faptului că au calorii foarte scăzute, prezența acestor îndulcitori artificiali poate crește senzația de foame și, după cum am menționat, te împinge să consumi alte produse mai calorice.

Fanta Zero

Băutura răcoritoare Fanta în versiunea sa zero a fost o țintă foarte ușor de detectat, datorită micii schimbări în produs. Îndepărtarea zahărului permite adăugarea de acesulfam, care este de 200 de ori mai dulce decât zahărul, informează Diario de Sevilla.