Info Actual > Diverse > Bei cafea în fiecare dimineață? Ar trebui să te gândești mai bine: Poate răni stomacul și poate duce la multe afecțiuni!
Diverse

Bei cafea în fiecare dimineață? Ar trebui să te gândești mai bine: Poate răni stomacul și poate duce la multe afecțiuni!

Bei cafea în fiecare dimineață? Ar trebui să te gândești mai bine: Poate răni stomacul și poate duce la multe afecțiuni!

Bei cafea în fiecare dimineață? Ar trebuie să te gândești mai bine. Când este consumată pe stomacul gol, aceasta îl poate răni și poate duce la multe afecțiuni!

„Ei bine, nu este cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pentru tine și organismul tău”, a spus nutriționistul Patricia Rusu, adăugând imediat: „Nu aruncați cu pietre în mine, vă rog!”

„Din punct de vedere al medicinei chineze, cafeaua este fierbinte și usucă. Stomacul este plin de acid (cel care ajută la descompunerea măncârii), ceea ce înseamnă că mucoasa stomacului trebuie să se completeze în mod constant. Din cauza nevoii de reînnoire constantă împotriva mediului acid, stomacul preferă alimentele umede.

Turnarea unei substanțe care usucă și încălzește (cum ar fi cafeaua) în stomac în FIECARE DIMINEAȚĂ poate răni stomacul și poate duce la multe afecțiuni:

  • bufeuri
  • arsuri la stomac
  • sângerări ale gingiilor
  • dureri de stomac roase
  • respirație urât mirositoare
  • gură și gât uscat

Deci, dacă te confrunți cu aceste afecțiuni, încearcă pentru o săptămână să nu mai bei cafeaua pe stomacul gol. Ce să faci în schimb? Începe ziua cu APĂ! (…) Și nu, nu bea cafeaua imediat după ce ai băut apa, ci așteaptă până după micul dejun. Mănâncă fructe. Fă pași mici, dar care să te ajute să îți echilibrezi organismul, astfel încât să scapi de durerile de stomac sau să le eviți în viitor”, a precizat nutriționistul pe contul de Instagram.

O cafea pe zi este chiar foarte indicată

Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie, a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre cât de benefică este cafeaua pentru sănătate.

„Dacă bei o cafea clasică, cafeaua făcută la ibric, cum se zice, nu este deloc dăunătoarea, dimpotrivă! Stimulează activitatea creierului, are puțin efect diuretic, îți dă o stare de beatitudine. Deci, o cafea pe zi este chiar foarte indicată”, a spus medicul Teodor Bădescu. „În momentul în care consumul de cafea este făcut fără măsură, atunci efectul cafelei devine nociv”, a avertizat medicul.