Info Actual > Social > Bilanțul mondial al cazurilor de COVID-19 a crescu alarmant. S-a depășit 4 milioane în ultima săptămân
Social

Bilanțul mondial al cazurilor de COVID-19 a crescu alarmant. S-a depășit 4 milioane în ultima săptămân

Bilanțul mondial al cazurilor de COVID-19 a crescu alarmant. S-a depășit 4 milioane în ultima săptămân

Bilanțul mondial al cazurilor de COVID-19 a crescut alarmant în ultima săptămână. Numărul infectărilor a ajuns la 4,4 milioane, în creștere cu două procente față de săptămâna precedentă, potrivit unui raport epidemiologic realizat de Organizația Mondială a Sănătății, publicat astăzi.

Crucea Roșie a cerut țărilor dezvoltate ale lumii să doneze excesul de vaccinuri

Crucea Roșie a cerut țărilor dezvoltate ale lumii să doneze excesul de vaccinuri națiunilor din Asia de Sud-Est pentru a accelera ritmul lent al vaccinării din această zonă.

Cea mai mare incidență a îmbolnăvirilor s-a înregistrat în ultima săptămână în Europa și pe continentul american, cu 121 și respectiv 147 de noi cazuri la suta de mii de locuitori, relatează agenția EFE.

Din nefericire, aceleași două regiuni au și cea mai mare rată de mortalitate, cu două, respectiv un deces la suta de mii de locuitori.

Totalul infecțiilor cu noul coronavirus a depășit, la nivel mondial, 207 milioane în 20 de luni de pandemie. La nivel global numărul deceselor s-a menținut similar cu cel de săptămâna trecută, doar Africa a raportat o scădere importantă a acestora cu 23%.

Varianta Delta a fost detectată în 148 de țări, Alfa în 190, Beta în 138, iar Gama în 82 de state. O situația deosebită este în Asia de Sud-Est, care a înregistrat peste 38.500 de morți de COVID-19 în ultimele două săptămâni, în urmă extinderii variantei Delta.

România a donat Egiptului mii de doze de vaccin anti-COVID-19

Crucea Roșie a cerut astăzi țărilor dezvoltate să doneze excesul de vaccinuri națiunilor din această zonă. Bulgaria va dona sau va vinde 324.000 de doze de vaccin, care riscă să expire. Guvernul de la Sofia a luat această decizie pentru că populația sa nu este interesată să se imunizeze, în ciuda faptului că numărul cazurilor de COVID crește, astăzi depășind 1.400.

România a donat Egiptului 525.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 produs de AstraZeneca. Dozele, aflate în cutii frigorifice la temperaturi de 2-8ºC, au fost transportate cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române.

„România a primit cererea de acordare a asistenței internaționale din partea guvernului egiptean, prin activarea Mecanismului European de Protecție Civilă, alăturându-se, astfel, eforturilor europene și internaționale de a sprijini Egiptul în lupta cu virusul SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al ministerului român al Apărării.

Bilanț coronavirus, 18 august 2021, în România

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 541 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, informează Grupul de Comunicare Strategică.